04.03.2024

Slikt gjør man bare ikke – 01

januar 24, 2013 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Meninger

Hvorfor jeg ikke stemmer på politikere som vil utrydde ulv og hvorfor jeg ikke lenger ser på FA Premier Leauge er de to første ut i en serie som heter «Slik gjør man bare ikke».
Det finnes nemlig enkelte ting man bare ikke gjør. Uansett.

Hvor går grensen din? Hvor går min?

Hvor din grense går, det vet jeg ikke. Men selv vet jeg forskjellen mellom rett og galt. Ifølge loven? Nei først og fremst ånden. Den står over loven. Mer konkret så er jeg imot dyreplageri og usportsligheter. Det er de to temaene jeg skal ta tak i her, som en del av en ny liten artikkelserie. En liten testgreie. Blir det suksess så kanskje eller kanskje ikke. Får se litt på det.

Ulv er et uskjelt dyr og jeg begynner med nettopp ulven som første ut. Alle har vi hørt om den, noen har sett den, skrevet om den, møtt på den eller til og med blitt angrepet av den. Men ikke alle. Det er ikke slik at det finnes ulv i enhver stue når man kommer hjem fra jobb eller gårdsplassen eller skogen full av den.

Ulven

Snarere tvertimot. Bestanden tynnes ut. Mens Senterpartiets Sandra Borch, Fremskrittspartiet og Høyre vil fjerne ulven, skyte ulveparet i Østmarka og vise alle det jeg har tenkt lenge: at de forakter ulven og alt annet dyreliv. Tross alt, satt på spissen: ulven gir jo ikke stemmer eller penger i kassen. Ergo så er den ubrukelig i dagens politikere sine øyne.

I et valgår som det er i år, så er dette interessant å merke seg. Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet må gjerne unnskylde og justere meningene sine. Holder meg langt unna disse tre partiene. Slikt gjør man bare ikke.

Hvorfor jeg ikke ser på fotball og kanskje især FA Premier League har jeg vel skrevet om før, men kan godt re-oppsummere det slik: Grådighetskultur som tar livet av sjelen i fotballen og spillet, sportsligheten som forlengst har blitt erstattet med usportslig og et jag etter lønninger, utseende og ting som ikke har noe med spillet å gjøre.

Hva i alle dager? En ballgutt som legger seg oppå på ballen og med vilje saboterer spillet, samt en spiller som fullstendig mister hodet og sparker ballgutten. Spøk? Teater? Iscenesatt? Vel, dette er  to gode grunner til hvorfor jeg ikke gidder å se mer fotball. Idag er fotballen blitt teater og all seriøsitet er forlengst forsvunnet.

Straffen? Helt grei. Men ikke bare gi spilleren tre kamper, gi ballgutten det samme. Ingen av dem har noe på en fotballbane å gjøre med slik oppførsel. Slikt gjør man bare ikke.

Publisert  24.01.2013, 00:10
Oppdatert 24.01.2013, 01:25

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Slikt gjør man bare ikke – 01”
  1. VampBea sier:

    Vel… fotballhendelsen. Ballgutten selv skrev på twitter før kampen at han kom til å bruke unødvendig tid for å sabotere for motspillerne, så jeg vet ikke helt om jeg skal synes synd på han.. Dessuten har jeg vanskeligheter for å tro at Hazard sparket særlig hardt.. men uansett, han kunne heller ha ventet og gitt dommeren beskjed dersom ballgutten brukte mer tid.. Uansett, jeg ser på det hele som ballgutten sin skyld. Latterlig å gi rødt kort. Jeg har ikke så lenge jeg kan huske det, sett noen ballgutter legge seg oppå en ball på den måten for å sabotere. Og det finnes fortsatt god fotball :)

  2. TT sier:

    Ballgutten bør få tre kamper minst eller eventuelt ikke få brukes på en stund. Klubben bør også få sitt for dette. Enten bot eller en annen form for reaksjon. Setter hele sporten i vanry.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.