15.05.2021

Dette er en skandale

desember 5, 2008 av  
Kategorisert under Meninger

Når blir det orden igjen? Foto: Aftenposten.Lov, orden, makt og kontroll. Dette er vanlig stikkord for
å beskrive politiet.

Nå derimot så passer fravær, lønnskamp, politivirus
og null hjelp bedre.

Totalt galskap

Se! En politibil. Foto: NRK.Fenomenet politivirus har vart en stund og har gått fra å være en farse til reneste skandalen. Det var ikke så altfor lenge siden justistminister Storberget ga mer penger til politiet. Pussig, for loven selv glimrer med sitt fravær.

Blant annet i Oslos gater. Onsdag kunne Aftenposten fortelle om at hele 10 tjenestemenn passer på byens 569.000 innbyggere. Det er ikke på grensen til det uforsvarlige, det er totalt uforsvarlig.

Ansvar og regnskap

Her ligger ansvaret. Foto: Aftenposten.Hvem er det så som må stå til ansvar og regnskap for dette? Svaret er selvsagt justisminster Storberget og den sittende regjeringen. Og en politiker som selv har fått merke volden på kroppen burde vite bedre. Men slik er det ikke.

Selv ikke natteravnene kan føle seg trygge i sentrum i disse dager.

Det forteller alene om hvor ille forholdene har blitt. Mens politi vil ha mer penger og utviser manglende arbeidsmoral og holdninger. Mens regjeringen lar det hele skure og gå. Spare penger og håpe på det beste? Det kan ihvertfall virke sånn.

Stjerneeksempelet

Jungelens lov på Karl Johan. Foto: TV 2.Dette er jo også en liten sak som velgerne i Oslo og resten av landet burde merke seg. Innbruddsbølgen øker, folk må nå forsvare seg selv og mediene forteller stadig om historier der politiet ikke vil hjelpe.

Er det noen som tror at dagens regjering ville vunnet stortingsvalget på total neglisjering i 2005? Selvsagt ikke.

Få politi ut i gatene, slå på gatelysene igjen og still mistillitsforslag til den sittende regjeringen. Dette er nemlig stjerneeksempelet på hva en skandale er og hvor ansvaret ligger hen. Hvor lenge skal man lide for andres overtramp?

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.