15.05.2021

Folk må gå i seg selv

desember 22, 2008 av  
Kategorisert under Meninger, Moro

Den rå volden har en årsak. Foto: TV 2.Fyll, vold og dårlige holdninger. Altfor ofte så går disse tre hånd i hånd.

Dette er også forhold som bør tas med i debatten om skjenkepolitikk.

Holdninger gir problemer

Alkohol og vold hører oftere sammen. Foto: Aftenposten.Jeg skal ikke være den som vil stikke under noen stol, at alkoholinntaket i seg selv kan være en kilde til problemer.
Det har blitt slik at fyllevolden har tatt av i Oslo og resten
av landet.

Jeg tror ikke dette alene forklarer problemene, men det er definitivt en medvirkende faktor.

Den viktigste faktoren er folks moral og holdninger. Veldig ofte så viser voldsepisoder totalt mangel på begge deler. Og da blir det virkelig farlig. 
Dette er både politiet og de folkevalgte veldig klar over også.

Sjenkepolitikk og strafferammer

Hjelpe det å stenge kranene klokka 02? Foto: Aftenposten.Det er akkurat derfor jeg faktisk forventer at konkrete ting blir gjort i 2009. Personlig så har jeg ingen problemer med en sjenkestans i Oslo kl 2:00 om natten. Derimot så vil jeg ha motforestillinger om dette brukes som en statlig sovepute.

Sjenkebevilgninger og strafferammer må justeres deretter.

Grov og umotivert vold er noe som må slås knallhardt ned på. Da må man ha nulltoleranse, mer politi i gatene og restriksjoner som fungerer. Om det vil skje, gjenstår dog å se.

Sin egen fiende

For ofte er man sin egen fiende. Foto: TV 2.På et annet vis så er dette litt trist. Fordi liberaleren i meg sier at folks frihet på byen blir sterkere begrenset. Men som et resultat av folks manglende fornuft, ikke-holdninger og oppførsel så kan en slik sjenkestans bli innført.

Det nytter ikke da for folk flest å skylde på regjering, politi eller andre. Man er nemlig sin egen fiende ofte og folk flest må gå litt i seg selv. Dette er nemlig en konsekvens av egne handlinger.

Volden i Oslo har jeg alt omtalt. Grep der må også tas i forhold til asylpolitikk, regjering, straffeutmåling og statistikk. Men dette må gå hånd i hånd med tankegang og et snev av generell fornuft. Av deg, meg og alle andre.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.