15.05.2021

Den frie retten

mars 1, 2009 av  
Kategorisert under Kultur

Borgerrettigheter og opphavsrettigheter. Foto: SXC.Borgerrettigheter og opphavsretten.
Det er hva fildelingdebatten egentlig handler om.

Høres det enkelt ut? Vel, det er ikke enkelt.
På ingen måte.

Mange fronter

Platebransjen er skråsikre i sin sak. Ulovligheter er blitt begått og de vil ha betalt for det. Ipred loven som ble vedtatt denne uken derimot, åpner for metoder som skaper nye fronter. En for og mot helt grunnleggende rettigheter.
I Sverige har man rett og slett fått en nettkrig.

Fordi overvåkningen av folks nettvaner og privatliv har fått helt fritt spillerom. Det viser hvor galt utviklingen har gått og samtidig at bransjen vil sette tilside lov, personvern og privatlivets fred for å verne sine interesser.

Les hele saken
Piratjakten fortsetter
– Som å dele kunnskap
Piratjakt kan slå tilbake
Nei til fremtiden

Kommentar: Den frie retten til å ha personvern og rettssikkerhet kan aldri gå på akkord. Derfor må man stå opp mot underholdningsbransjen og vise dem hvor grusomt feil de tar og går frem. Siste setning er ikke skrevet i saken.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.