15.05.2021

Dette er kultur

april 6, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Moro

Har du noengang lurt på hva kultur egentlig er? Altså som å virkelig tenke nøye og lenge etter hele begrepet av det? Det har jeg. Mang en gang også. Men først idag så fant jeg svaret såvel. På rett plass til rett tid.

Frognerparken er kultur, med et sus av historie over seg.

Tilbake i tid

Å tusle rundt i Frognerparken selv på en gråværsdag, er spesielt. Hele stedet forteller noe, med sine så mange skulpturer. Sinnataggen eller Monolitten er noe for seg selv. Jeg er ikke ofte der, noe jeg vil endre på. Faktisk så er det litt flaut og idag tenker de fleste på stedet som en plass for fyll, soling og grilling. Nesten til å få spasmer (i ren avsky) av.

Det gikk opp for meg hvor fint det er der. Jeg velger å kalle det for en perle midt i byen, som tar deg tilbake i tid. Hvordan levde man på Vigelands tid? Hadde folk det bra? Har tenkt slik mange ganger. For historie er morsomt og hele stedet oser som sagt av gammel tid.

Tidløst

Det morsomme med Vigelandsanlegget og skulpturene er at de er tidløse. Selvom tidene forandrer seg, så er stedet der. I sin prakt og helhet. Skjønt, jeg tror statuene hadde hatt godt av å blitt renset for duemøkk, slitasjer og annen slitasje (fra matos, hærverk mm.). Dette stedet er den største gaven som er blitt sjenket Oslo Kommune. Særegent og unikt på linje med Holmenkollanlegget og Østensjøvannet.

Jeg tok masse bilder og skal snart få lagt de opp på nettsidene her, så dere kan se og få glede av det. Like mye som jeg hadde det, denne vårdagen. Hva kultur er? Dette er kultur, på sitt aller beste.

Relatert:

Litt om Vigelandsparken
Fotoboksens bilder av Vigelandsparken

Publisert  06.04.2009, 22:00
Oppdatert 12.08.2010, 02:30

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.