30.04.2024

Spansk manndomsprøve

juli 15, 2009 av  
Kategorisert under Moro

De kaller det spansk manndomsprøve. Foto: SXC.Javisst kan være hardt å være mann. Særlig om du befinner på deg på feil sted til feil tid. Som for eksempel i Spania. Er du ikke rask til beins så har du trøbbel. Flere hundre kilo med sinne i hælene.

Det er Pamplonafestivalen og tid for den årlige manndomsprøven.

Syk lek

At spanjolene liker å leke er helt klart. Mens resten av verden raser, så jages man i gatene av en illsint okse. Med liv og død på spill. Skal man tro Hemingway så er dette kunst. Spring for livet, få oksen inn på arenaen og så stikk den ihjel. Til latter, sang og øredøvende jubel. Absurd for mange og en helt normal skikk for spanjoler flest.

Gamle tradisjoner, barskhet og hasardiøse manøvre. En syk lek som krever skader og iblant liv. I år gikk det virkelig galt. En ble spiddet ihjel, for første gang på 14 år. For hva da? Underholdningens skyld? Ingen vil svare på akkurat det. Kan det være at man skammer seg innerst inne i sjelen?

Les mer
Ville scener (Obs: inneholder sterke bilder)

Kommentar: Det er bare å konkludere med at dette er en spansk greie. Man liker å pine dyr og å utsette mennesker for fare. Det henger igjen. Fra en tid der blod, vold og sterke opplevelser var en normal del av hverdagen.

Publisert 15.07.2009, 03:50
Oppdatert 26.11.2009, 12:52

Del på Facebook   Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Spansk manndomsprøve”
  1. Illsinte leserer sier:

    Bare primitive folk driver med sånt! Det må bli slutt på det! Samfunnet vårt tilbyr på så mange andre spennende interesser.

    Synd synd på oksen og ikke mannen! Stakkars dyr! De er livredde og det eneste de vil er å stikke av fra folkmengden. Sånne attraksjoner må forsvinne for godt! Mistet respekten for de som tillater dette her.

  2. TT sier:

    Jeg føler også med dyrene. De kaller dette tradisjon, men realiteteten er at dette er en barbarisk form for dyreplageri.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!



Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.