14.05.2021

Vi må ikke sove

juli 17, 2009 av  
Kategorisert under Meninger

Du må ikke sove. Foto: SXC.Bloggkampanjen mot EUs datalagringsdirektiv er godt igang. Igår kom jeg med en klar og tydelig uttalelse om saken. Med langt mer positive øyne, som ser håp og mulighetene denne kampanjen kan gi.

Det er idag hyggelig å se at stafetten ruller sin gang.

Vær våkne

Vær våken, noen følger med deg. Foto: SXC.Når dette skrives så vil jeg allikevel bruke Voxpopuli sine kloke ord: du må ikke sove nå kjære medborger. Jeg tror den grimme virkeligheten er at vi allerede per idag blir overvåket grundig. Nettavisen følger opp med en interessant artikkel som kan tyde på at så er tilfelle. Sjokkert? Det smerter litt å måtte si dette, men desverre så er ikke det noen overraskelse.

Derfor er det så utrolig viktig at man er våken, bevisst over tingenes tilstand og sier klart ifra at man ikke kan godta dette på noen måte. Det er skritt i gal retning og burde ikke være noen selvfølge at man skal overvåkes 24-7 og 365.

Systematisk overvåkning

EU som FBI eller CIA vil fint mene at dette er en effektiv metode i kampen mot all terrorisme og kriminalitet. Helt klart og litt til. Sånn cirka at du, jeg og allmenheten ikke lenger vil ha noe privatliv. Øyet følger deg overalt. I butikken, når du ringer noen, når du er hjemme og man vil alltid vite hvor du er. Til enhver tid. Systematisk overvåkning.

Det er slik man ser i filmer av typen I, Robot eller den langt mer futuristiske filmen V for Vendetta. Orwell har jo også skrevet sitt verk om dette. Hvem ler av han nå? Paranoiaen som blir til virkelighet. Da er det ikke like morsomt lenger eller hva?

Konklusjon: Om EU får kjøre på som de selv vil. Derfor er det så viktig at du støtter bloggstafetten, krever et svar fra myndighetene og skriver under på oppropet mot datalagringsdirektivet. Vi må ikke sove nå.
Vi må derimot være våkne og kjempe mot dette.

Publisert  17.07.2009, 15:00
Oppdatert 12.01.2010, 18:37

Del på Facebook  Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Vi må ikke sove”
  1. Øyvind Stenseng sier:

    Støtter oppropet, og dette er første gang jeg overhodet melder en mening inn på Internett. Jeg er sjokkert over våre politikeres unfallenhet og mangel på perspektiv i blandt annet denne saken. Det er klart at det finns en haug gode grunner til systematisk å overvåke enhver borgers bevegelser, meninger, uttalelser osv. Er det likevel dette vi vil?? Hvor mye frihet er vi egentlig i stand til å bytte bort mot det vi tror er sikkerthet?

  2. TT sier:

    Gledelig at du støtter oppropet Øyvind. Om vi virkelig vil systematisk overvåkes, jeg har mine sterke tvil om det. Fordi dette gir uante konsekvenser som de fleste av oss knapt eller klare over at finnes.

    Friheten kan vi aldri ta for gitt og det er viktig at politikerne innser at det finnes andre og like effektive måter å få bukt med kriminialiteten på.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.