15.05.2021

Sidesprang og salgssvikt

juli 31, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Datalagring og fildeling (for nte gang). Foto: SXC.Personvern vs underholdningsbransjen er temaet som aldri ser ut til å dø ut. Frontene raser videre og Stortinget blir ikke enige om hvordan saken skal gripes an. På mange måter er man muligens på stedet hvil?

Om hva, hvem eller hvordan problemet skal løses.

Privatliv og sidesprang

Trine Skei Grande i Venstre er bekymret over at personvernet er iferd med å gå inn i historien. En fremtid der man ikke kan være utro eller gjøre noe galt? Det virker veldig dramatisk, men datalagringsdirektivet banker på Norges dør og vil svært gjerne inn. Derfor er situasjonen høyst reell. I fremtiden kan det bli svært vrient å være anonym eller ville være litt ifred.

Som for eksempel å være utro. Jeg må si at det er litt merkelig at våre politiske partier ikke samlet kan ta noe standpunkt til noe så viktig som datalagringsdirektivet. Er ikke folks privatliv og personvern en viktig sak som fortjener plass på dagsordenen?

Salgssvikt

Fremdriften er for langsom. Foto: Nettavisen.Samtidig så opplever underholdningsbransjen svikt i salget av Blu-Ray og dvd. Som forventet mener bransjen selv. Finanskrisen er fortsatt gjeldende og folk er langt mer forsiktige med pengebruken. Denne gang kan ingen skylde på The Pirate Bay eller nettpirater. Salget er i en bølgedal for øyeblikket og det må man bare ta inn over seg.

Spotify eller slette datafilene dine og kast cd`ene i søplekassen holder ikke. Det går for trengt og det gjøres ikke nok raskt nok. Forbrukerne som kjøper og vil ha musikk såvel som film venter fortsatt. På bedre, nye og innovative løsninger såvel som forståelse.

På stedet hvil

Hva både beslutningsmyndighet, personvernet og gode løsninger på fremtidens overvåkning angår, så må noe skje snart. Det handler ikke bare om EU eller krigen mot terror. Men like mye om svært så misfornøyde rettighetshavere som er ute etter snarveier, for å finne syndebukker og ta igjen tapte summer. Prosessen er på stedet hvil.

The Pirate Bay er ikke syndebukkene her, selvom de er blitt stevnet igjen. De virkelige syndebukkene er våre politikerne som ikke klarer å si et klart ja eller nei. Mistro, uenighet, uthaling av tid og en avgjort manglende progressjon er grunnen til at salget går tregt.

Kommentar: Ikke bare er det økonomiske grunner bak. Folk vil bli hørt og sier tydelig ifra når de ikke blir hørt. Der det merkes, på lommeboken. Det er våpenet som kan lamme en lite lydhør bransje knallhardt i lang tid.

Publisert  31.07.2009, 07:38
Oppdatert 12.01.2010, 22:40

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.