15.05.2021

Sløs penger med et smil

august 17, 2009 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Det koster å sløse. Foto: SXC.Holmenkollen ser ut til å bli en dyr affære. I 600 millioner kroners klassen. Men er dette byhistoriens verste skandale? Om ikke annet så ser det ut til å være en sterk kandidat til årets pengesløseri 2009 prisen.

Det som derimot er klart, er at nok en Frp-byråd går av.

Elendig styring

Dette er andre gang at en FrP-byråd går av og stikker av riper sin politiske lakk. Sist var det Peter N Myhre som gikk av etter at Flexus skandalen kom for dag og det ble klart at 600 millioner også da var kastet rett ut av vinduet. Forklaringen var visstnok at Myhre skulle delta i en skitten valgkamp. Akkurat den kjøper jeg ikke. Men så er det heller ingen hemmelighet at jeg ikke kan fordra det sittende bystyret.

Dessuten er det enkelte ting som er påfallende. Det ene er at Høyre som FrP og dårlig økonomistyring går igjen. Det andre er at hele 600 millioner i minus går igjen som tall.Fra dag èn har økonomistyringen vært dårlig, til tross for gjentatte advarsler.

Kostbar pengebruk

Solar flexus. Foto: Aftenposten.Jeg er dog klar over at det også ble sløst med nærmere 130 millioner kroner på 1990-tallet til tilsvarende t-banesystem. Og det er ille. Hadde man planlagt bedre og sett på helt andre løsninger, så kunne disse pengene vært spart. Før som nå. Hva Holmenkollen angår så er det en annen historie.

Tidlig ble det antydet at dette ville koste mye penger. Altfor mye penger. Mange har sløst mye penger med et smil. Spørsmålet er om anlegget i det hele tatt står klart til prøve-VM. Bryr jeg meg? Ikke om Ski-VM, men om kostnadene og hvem som får svi for disse på lang sikt, ja.

Kommentar: Spørsmålet jeg stiller meg er hvordan det skal gå med en borgelig regjering? Særlig når man vet at de ikke klarer å bygge en hoppbakke innenfor satte økonomiske rammer.

Publisert  17.08.2009, 21:00
Oppdatert 13.12.2009, 05:25

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.