13.05.2021

Stigmatiseringen

august 30, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Mer eller mindre? Foto: SXC.Kristin Clemet er ute og vifter med den moralske pekefingeren igjen. Nordmenn jobber for dårlig. Vi er slappe, late og har det for godt. Nå vil hun stramme inn på ytelser og få flere ut i arbeide.

Med seg på laget har hun blant annet Unge Høyre og FrPU.

Stigmatisering

Det er lettere å gi en hel gruppe mennesker kjeft og kalle dem for late, fremfor å sette seg inn i de faktiske forholdene som eksisterer. Jeg lurer på om Kristin Clemet eller Ove Vanebo har snakket med en kronisk syk person? Vet Siv Jensen eller Erna Solberg hvordan en sosialklient eller trygdet lever? Har de i det hele tatt den fjerneste ide om hvordan en slik livssituasjon er?

Å være syk eller ressursvak i dagens Norge er ingen spøk. Mange stygge saker er et godt bevis på dette. Snarveier og forhastede konklusjoner nytter ikke. Her må det en helhetelig vurdering til, for vi snakker om mange sammensatte skjebner.

Les mer
Slaskifisering
De vil brenne ned velferdssamfunnet

Kommentarer: En integrering som virker, og et mer åpent og inkluderende arbeidsmarked er første steg.
De som har minst trenger å få styrket sine rettigheter. Å ta fra dem alt er ren og skjær galskap.

Publisert  30.09.2009, 04:12
Oppdatert 13.12.2009, 00:55

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

4 tilbakemeldinger til “Stigmatiseringen”
 1. Phoebe sier:

  Hei.

  Tusen takk for at du linket til bloggen min. Har skrevet et annet innlegg om temaet her: http://phoebe.ipublish.no/news/show/125337

  I mine øyne er det lite sansynlig at de har snakket med en sosialklient. Det er trist.

 2. TT sier:

  Heisann

  Synes artikkelen din var så bra at det passet å linke til den. Den andre linken var også veldig godt skrevet. Lurer på å følge opp med en mer grundig artikkel og bruker gjerne referansen da.

  Det triste er at jeg tror de kun er ute etter å lage et billig poeng her. Menneskene bak som virkelig trenger hjelp blir bare til en bisetning.

 3. Phoebe sier:

  Jo flere artikler om temaet, jo bedre. Kjør på! Du har helt rett, det er det de har brukt hele valgkampen på. Hyle å skrike, provosere og slenge om seg med usakeligheter. Bare for å skape kaos, og for å bli sett. Det er tydelig at de ikke bryr seg om mennesker, bare å komme seg opp og frem!

  Hehe, og tydelig fungerte det på meg, for jeg er provosert :p

 4. TT sier:

  Har en til i ermet som kommer på søndag. Jeg tror at om man hadde fokusert mer på helhet og løsninger fremfor stigmatisering av grupper, så ville man fått bedre kontakt med velgergruppene også.

  Å skape kaos løser ingenting for Clemet og den delen av politikken hun hører til. Jeg er også provosert, men motivert til å stå på ut den tiden som er igjen av valgkampen. Så det er positive ting i dette også.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.