15.05.2021

Ytterpunkter

september 10, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Så nært og samtidig så fjernt. Foto: VampBea.Livet består av mange ting. Blant annet ytterpunkter.
Pluss og minussider eller godt kontra dårlig.

Alt har sin årsak. Men det er ting jeg ikke forstår helt.

Mitt gode liv

Jeg er litt inspirert av Gudrun Jonas post om å huske på ting fra barndommen og reflektere over de. Noe frister ikke å tenke på, da dette kan sammenlignes med et skikkelig datahavari. Mens andre ting er gode barndomsinner. Er det ikke slik for alle?

Kanskje ikke alle. Det finnes mange ulike skjebner i det vidstrakte land og ellers i verden. Oppveksten var ikke alltid god, ungdomsårene var tidvis tunge og jeg fikk en brutal start på voksenlivet. Men til tross: jeg har klart meg fint.

Jeg har et hjem, mat på bordet og en morgendag. Ikke alle kan si at de har det samme. Tankene går ofte til dem.

En annen verden

Fattigdommen rår i Kongo. Foto: SXC.Etter en koselig dag hos en venn med livets enkle gleder og sosialt samvær, så kom tankene snikende på t-baneturen hjem. Hvordan mennesker i andre deler av verden har det. Tankene falt straks på Kongo.

Langt vekk fra kameralinser og medienes skapte fokus, venter en helt annen virkelighet. Den skrives det knapt en setning om. TV2s Fredrik Gresvig er unntaket og bloggen hans er anbefalt og god lesning.

Fattigdom, korrupsjon, sult, hus som omtrent faller fra hverandre og mangel på absoulutt alt er helt vanlig. Kvinner som barn blir voldtatt. Ingen slipper unna. En helt annen verden, så fjern fra vår hverdag.

Kommentar: Hva er rett og hva er galt? Mediadekningen og rettssaken har ikke gitt noen fornuftige svar. Alle lider på hver sin måte, mens frontene er steile. Nye anklager gjør ikke ting noe lettere.

Oppdatert 10.09.2009, 04:38

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.