13.05.2021

Er personvernet en vits?

september 20, 2009 av  
Kategorisert under Meninger

NAV vil se mappen din. Foto: SXC.Retten til privatliv er en viktig menneskerett.
Samtidig er den under konstant angrep.

Er personvernet bare en eneste stor vits?

Vil se mappen din

Personvernet er avhengig av å ha helt klare rammer for hva som er lov og ikke er lov. Denne gangen er det ikke EU eller piratjegere som vil sette loven tilside. Men derimot NAV. Unnskyldningen er at de vil ta trygdesvindelere og nå vil de ha tilgang til mappen din. Uten at du skal få vite om det.

Dette er et forsøk på tvilsom praksis og Datatilsynet reagerer sterkt. Etaten som er underlagt staten går her altfor langt. De vil med tydelighet sette loven tilside for sitt eget godtbefinnende. Det er riv ruskende galt og ulovlig.

Les hele saken
Vi må ikke sove

Kommentar: Problemet ligger i den unnvikende holdningen Norge har ovenfor overvåkning. Til dags dato har ikke EUs datalagringsdirketiv eller debatten rundt personvernet blitt tatt alvorlig. Skal vi ha det slik?

Oppdatert 21.09.2009, 01:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.