15.05.2021

Lurte hun dem alle?

september 23, 2009 av  
Kategorisert under Moro

Denne damen myrdet minst 40 mennesker. Foto: LHCHS.I disse dager snakkes det om å filmatisere Belle Gunness.
Muligens en av tidenes verste massemordere i USA.

Og dette kan det fort bli Hollywood-format over.

Rystet en hel nasjon

Allerede i 1908 ble det laget en stumfilm om den kraftig bygde utvandrerkvinnen fra Selbu i Norge. Med en penn som det fremste redskapet, lurte hun en rekke menn til å selge unna gull og gods. Hun rekrutterte sine ofre via skandinavisk-amerikanske aviser.

Det virker så latterlig enkelt og brevene hun skrev til sine ofre var ofte helt lik. I datidens USA var metoden mer enn effektiv nok og minst 40-50 mennesker tok hun livet av og rystet en hel nasjon.

Kom hun seg unna?

Slapp hun unna? Foto: SXC.Slapp Belle Gunness unna? Til dags dato har dette spørsmålet stått ubesvart. Hva som derimot er sikkert, er at vi snakker om en kalkulerende og iskald morder. Hun myrdet ihvertfall to ektemenn, sine egne barn og levde på forsikringspremier.

Men i 1906 fattet man mistanke og etterforskning ble igangsatt. Jeg prøver å se for meg en kvinnelig utgave av Hannibal Lecter. Samtidig som man vet at dette er ekkelt stykke historie, sett med norske som amerikanske øyne.

Kommentar: Blir det film og eventuelt storfilm ut av dette? Vel, det gjenstår nå å se og spørsmålet er om filmselskapene blir enige eller ei. Men at dette er materiale nok til en storfilm synes det å være liten tvil om.

Oppdatert 26.09.2009, 03:53

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.