14.05.2021

Naboen og ukjent storebror

oktober 5, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Du er bare noen tastetrykk unna. Foto: SXC.Personvern og overvåkning er godt velkjente gjengangere hos Tommy`s Tanker. Men det er enda mer der ute. For samtidig så dukker den «ukjente storerbroren» opp fra det store intet. Den typen overraskelser man godt kan være foruten.

Det er ikke lenger noen tvil, personvernet vårt er en stor vits.

NAVs onde bror

De følger deg, lovlig eller ei. Foto: SXC.Har du hørt om selskapet Helfo? Kort fortalt så er selskapet utskilt fra NAV og kan godt kalles for NAVs onde bror, med full rett. Fra før av har jeg stilt spørsmål om hvorvidt man har lov til å snuse i pasientjournaler uten å varsle brukerne. Det er helt på kanten og kan godt sies å være et aldri så lite inngrep i privatlivet. Av den mer ekle og uønskede sorten.

I jakten på trygdesvindlere er alt lov, selv når det går utover personvernet. Sakens kjerne er at det finnes saksbehandlere som sannsyneligvis vet alt om deg. Gjerne uten skjellig grunn og uten ditt samtykke.
Hva forteller det deg?

Naboer og innsyn

Tidligere så strømmet gjerne naboene til ligningskontoret for å finne ut litt mer om din hverdag. Idag så vet naboen og storebroren man ikke visste om alt. Så og si uten unntak. Fordi et samfunn i fritt moralsk fall innbyr til innsyn. Blant annet via tjenester som iam.no. Uten at mange mediaoppslag har hatt noen form for alarmerende effekt.

Vi er søkbare, sårbare og hjertligst tilstede via noen velplasserte tastetrykk hele tiden. For evig tid bortimot. Alt tyder på at regjeringen sier ja til datalagringsdirektivet og hilser overvåkningssamfunnet velkommen. Privatlivets fred er fali det og ingenting er lenger hellig. Ubehagelig og helt hårreisende er det.

Publisert  05.10.2009, 16:00
Oppdatert 12.01.2010, 04:38

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.