29.11.2021

La månen være ifred

oktober 7, 2009 av  
Kategorisert under Moro

Nå skal de bombe månen. Foto: SXC.Det er 40 år siden månelandingen og et stykke romfartshistorie. Nå vil NASA ta det et skritt videre. Fremskritt? Nye horisonter? Eller behov for å vise at månekappløpet fortsatt er ved hevd?

Natt til fredag planlegger amerikanerne å bombe månen på jakt etter vann.

Nytt kappløp

Det kan virke som om onkel Sam ønsker å vekke til live gammel stolthet og 40 år senere skal altså månen til pers igjen. Dette skråblikket er ikke ironisk eller komisk, selvom jeg virkelig skulle ønske det. Tvertimot, det er ramme alvor og finner sted i underkant av 48 timer frem i tid. Når man nå vet at India har funnet vann på månen, så er det lett å skjønne hva som venter.

USA vil ikke være noe dårligere og  jordens eneste satellitt er igjen i fokus. Et fokus den fint kunne ha vært foruten. Onkel Sam øyner nye muligheter og det i seg selv er ikke alltid et positivt fortegn desverre.

Bruk og kast

USAs bruk og kast mentalitet er forkastelig. Foto: SXC.Er det ikke ille nok at USA er et av de landene som forurenser mest i verden? Samtidig som de er er mest motvillige av alle til å forplikte seg til fremtidige klimatiltak. Nå skal de altså begynne å tukle med månen. Bruk og kast mentaliteten som landet har, er rett og slett kvalmende.

Hva vil egentlig skje fredag morgen? Jeg hverken vet eller liker det. Greit, jeg forstår at man sliter tungt og trenger en opptur i frihetens land. Men fortell meg, hvorfor skal dette gå utover naturens skaperverk og folk flest?

Kommentar: Det er aldri for sent. NASA burde tenke seg om minst èn gang. La månen være ifred og tenke heller nytt, langsiktig og i helt andre baner.

Publisert  07.10.2009, 15:30
Oppdatert 09.11.2009, 04:55

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.