15.05.2021

Frost, obskøn måne og bygda

oktober 30, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

En litt obskøn måne. Foto: SXC.Ute har frosten kommet, månen er svært vulgær ikveld og en helg med noko attåt lister seg ubeskjedent innpå. Jeg fryser, tar imot og lar det stå til. November står på dørstokken og det betyr vinter.

Fram med stillongsen, de varme klærene og på med sentralfyren. Kosetid med andre ord.

Frost

Det er noe eget og vakkert ved frosten. Foto: SXC.Jeg skal på ingen måte klage. Med alderen så lærer man seg å like selv de mest små og trivielle ting. Som frost, kalde dager, nakne trær og sangen til en ny årstid. Har du forresten lagt merke til at det lukter leirbål av luften når det er kaldt ute som nå? Mulig jeg er rar, men den minner meg om barneårene hvor vinterene virkelig var kalde.

Dere som leser, skal ikke se bortifra at det blir noen frostbilder iløpet av helgen om været holder seg som nå. Frost er faktisk ganske fascinerende og skaper en flott stemning. Har blitt lite med foto i det siste og denne årstiden som kommer nå, er noe for seg selv. Så den skal fanges, gjett om den skal!

Obskøne månen

Og med den mørke årstiden vi er inne i nå, så følger det med stemningsskapere. Som den vakre månen. Men i natt har den vært alt annet enn vakker. Nærmest obskøn faktisk, med sin merkelige form. Nesten så man skulle tro at den gjør gester til meg, av det mer kinky slaget. Skal jeg ta det som et hint? Prøver den å fortelle noe? Jeg venter til fullmåne før noen nye månebilder skal tas.

Har du bilder av den i natt? Det kunne vært morsomt å sett. På en annen side så tenker jeg litt på USA og NASAs heller mislykkede kollisjonsforsøk. Kanskje den gule skiven gjør narr av dumme amerikanere.
Ja, det hadde virkelig vært noe.

Ut på tur

Mens andre snakker om grisens herjinger og at Karita burde tatt det som en mann, så stikker jeg en tur på bygda. Sant og si så er ikke formen helt topp og sånn har det vært noen dager. Men denne slasken sier aldri nei takk til tantes gode bakeverk og mat. Da skal jeg være dausjuk omtent før så skjer. Overdrivelser er så unødvendig, det er ikke så ille.

Så for en stakket stund så blir det bygd, kaffe, kaker, slabberas og de vanlige standardfrasene om jobb, kjæreste og småpraten man hadde året før og året før der igjen. Men jeg liker det på sitt merksnodige vis. Ha en god helg alle sammen og se opp for gresskarene.

Publisert  30.10.2009, 22:30
Oppdatert 31.10.2009, 03:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.