15.05.2021

Dialog og rett fokus

november 6, 2009 av  
Kategorisert under Personlig

På tide å se fremover? Foto: SXC.Idag ble det klart at film og musikkbransjen ikke fikk rettens medhold. Det betyr at Telenor ikke trenger å stenge tilgangen til The Pirate Bay for sine kunder. Det spesielle med saken er at fokus rettes på helt feil sted.

Trass i skuffelsen så må film og platebransjen finne ut av hvorfor de ikke får medhold.

Løsninger og kommunikasjon

En av grunnene til at film og platebransjen ikke får medhold, er fordi de er ute etter å ta feil aktør. Skjønt, det å ta noen burde ikke være et mål i seg selv. Å lytte til forbrukerne og skape fremtidsrettede løsninger der artisten settes som midtpunkt burde være hovedmålet. Idag regjerer skuffelsen og kjennelsen forkastes. Artistene er rettløse og dette må ankes er oppfatningen som serveres.

Dette viser igjen at underholdningsbransjen ikke ønsker å innse hvor skoen trykker. En hvilken som helst forbruker godtar ikke lenger kompromissløshet og gammeldagse holdninger. Profitten går foran fornuften og derfor uteblir kommunikasjonen som forbrukerne har etterlyst siden 2003.

Fremtidsløsninger

Dialog og nye løsninger er et must. Foto: SXC.For det første så må underholdningsbransjen slutte med å innta en offerrolle hver gang det stilles kritiske spørsmål rundt opphavsretten og åndsverksloven. En annen ting er truslene de stadig tyr til. Hva med å begynne å lytte til forbrukerne isteden? En bredbåndsavgift ble også foreslått, for så å bli avvist av IFPI på direkten.

Dette vitner om en holdning som bare skader dem og artistene langt mer enn det gavner. Fokuset må være på hvordan å tilpasse seg morgendagens marked.

Spotify har kanskje ikke vist seg å være noen innbringende løsning sålangt. Men den er et stykke fremtid og man bør se nærmere på hvordan film og musikk kan være tilgjengelig på en mer universal måte. Da kan både internett og den gode gamle plate-filmbutikken leve side om side.

Kommentar: Denne postingen er gjentagelse av flere gjengangere om det samme temaet. Men kanskje det må serveres med teskjeer før gårdagens fyrster finner veien ut av sitt tåkeland?

Publisert  06.11.2009, 20:00
Oppdatert 07.11.2009, 04:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.