25.04.2024

Bildebruk

juni 14, 2008 av  
Kategorisert under Status

Bildebruk kan være rett og galt. Foto: Colourbox.Bildebruk kan være forskjellen på å bli sett og ikke sett. Men den kan også gi deg problemer om du går frem på feil måte. Tommy`s Tanker følger en bestemt standard og begrunner dette nærmere.

Spørsmål, kommentarer eller annet? Bruk kontaktskjemaet.

Bildebruken

På disse nettsidene brukes bilder fra kilder som tillater dette. Med tanke på rettighetsspørsmål er det best å være absoulutt tydelig på dette området. I praksis betyr dette at aktuelle situasjonsbilder ikke brukes og er blitt erstattet med illustrative bilder istedet. Det kan nok virke litt stivt og kjedelig. Som en privatperson og artikkelforfatter har jeg ingen økonomi til bilderettigheter.

Derfor er det nødt til å bli slik. Jeg velger ikke å ta sjanser da fotografer, aviser og nettsteder er beskyttet av eksisterende lovverk. Tar du derimot selv bilder, ønsker å få vist de frem i artikler eller vil la meg bruke de?
Ta isåfall kontakt for videre dialog.

Bildekilder

I jungelen av åndsverkslov, rettigheter, stive pekefingre og de mange formaninger så finnes det sikre kilder som man kan bruke bilder fra. Jeg er svært takknemlig for at det lar seg gjøre. En stor takk rettes til dem alle.

Colourbox
Flickr
Stockexchange
VampBea
Wikipedia

Har tatt mye bilder med Canon EOS 45DII eller Samsung Galaxy S-II. Har også eldre bilder i eget arkiv som blant annet er tatt med Nokia Classic 3120 eller Canon EOS 30D.

Unntaksvis er bilder fra andre nettsteder brukt i thumbnailsformat. Kilder og referanser blir alltid oppgitt.

HjemInfo

Kommentarfeltet er lukket.