15.05.2021

Lytt til konsumet

november 25, 2009 av  
Kategorisert under Personlig

For å lære, må man lytte. Foto: SXC.Jeg har lurt litt på hvordan det egentlig er å kommunisere med en murvegg. Mange ganger faktisk. Det har trolig også The Pirate Bay og Telenor spurt seg selv om. Et par rettssaker med to ulike konsekvenser senere, undres jeg fortsatt.

Fremdrift og fremtid eller quo vadis fra blodig mammuttann?

Brev i posten

Idag har altså den nye kulturministeren, Anniken Huitfeldt hatt en høflighetsprat med en bransje som hevder de taper millioner av kroner og stamper demonstrativt på stedet hvil. Huitfeldt slo også fast at regjeringen ikke vil kaste ut fildelere fra nettet. Med røttene godt plantet i Soria Moria erklæringen ble det allikevel gjort klart at vil sikre kunstnernes rett til eget håndverk.

Brev skal sendes til fildelere som laster aktivt ned musikk og film. Med advarsel om at det kan bli ytterligere reaksjoner om ikke den ulovlige aktiviteten opphører. Senket hastighet og pekefinger før man altså sender politiet på døren. Med andre ord så skjønner ikke kulturministeren noen ting og serverer gammelt nytt.

Blind og sta

Blindhet og stahet er ingen god løsning. Foto: SXC.Plate og filmbransjen i Norge er på mange måter som den blinde og sta mannen som ikke vil ha noe hjelp til å fungere i hverdagen. Denne bransjen ser på meg og deg som et potensielt problem og ikke som en forbruker som ser mot 2010 og fremtiden. Derfor vil de kriminalisere istedenfor å rasjonalisere sin egen tanke. På stedet hvil med et ego større enn Texas.

Dommen i Telenor saken har ikke sunket inn, mens samfunnet stadig digitaliseres og forbrukerne er sultne på nye og gode løsninger. Men hva hjelper det å være sulten når man ikke får mat. Og man får noe, så er det råtne rester fra en fordums tid.

Lisens og sjel

Foran ens egne øyne ligger ofte mulighetene. Det gjelder bare å få øye på dem og ville benytte seg av det. Lisenser om nedlastning hadde fint vært mulig, men dette er ikke populært i bransjene selv. Som artikkelen sier, man skal ikke måtte selge sjelen sin for å laste ned musikk. Eller å føle seg som en kriminell for den saks skyld.

Burde det ikke fortelle bransjen og politikerne noe når en rettssak der man var skråsikker på seier, endte med tap. Selv en verdenskjent popartist reagerer på metodene som brukes mot fildelerne. Det alene sier sitt. 100.000 kroners spørsmålet er hvor mye påfyll man må ha for at budskapet skal synke inn.

Kommentar: Hva er så budskapet? Det er: lytt til konsumet, tenk nytt og innse sine egne begrensinger.
Men det er noe i dette med dumhet som ikke vil lytte, lære eller skape ny teknologi. Mot det kjemper selv gudene som forbrukerne forgjeves.

Publisert  25.11.2009, 18:50
Oppdatert 25.11.2009, 18:57

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.