29.11.2021

Hva koster det?

desember 3, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Sjekker du prislappen? Foto: Colourbox.Sjekker du prislappen når handleturen gjøres unna? Det er kanskje ikke så dumt å gjøre. Flere av de store matvarekjedene opererer med regelrett feil pris på mange matvarer.
Nå reagerer forbrukerombudet og ber kjedene om å ta seg sammen.

Er du ikke oppmerksom så kan handleturen fort bli en unødig dyr affære.

Kunden har rett

Feilprising forekommer for ofte. Foto: Din Side.Det er mange ganger jeg selv har lurt på hvorfor varer har differansiert i pris fra hylleprisen til den endelige prisen i kassen. Nå tyder alt på at det ikke er egen sløvhet, men en realitet som mange kunder opplever. Det gode gamle slagordet som man bruker i butikkbransjen om at «kunden alltid har rett og er sjefen» synes jeg klinger bra.

Ingenting er viktigere enn oppmerksomme kunder som sier ifra og oppdager feil. Når det kommer opp i så mye som 15-20 klager fra forbrukerne, da må noe gjøres. Dette er altfor mye og et klart hint om at varene må merkes riktig. Noe en matvarekjede må kunne klare, i anstedighetens navn.

Tilbud?

Du sa tilbud ikke sant? De aller fleste av oss lyser litt ekstra opp og aner muligheter og innsparte penger når tilbudsplakatene lyser mot deg i alle regnbuens farger. Men er det egentlig tilbud? Det viser seg også at her blir mange feil avdekket. Her samsvarer ofte ikke prisene i butikken med prisene i kassen. Den sikre kilde til misnøye og problemer. Tilbud er plutselig ikke tilbud lenger, men en dyr overraskelse.

Kanskje mer enn noe annet så krever tilbudsvarer 100 % riktig merking slik at pris i kasse som i butikken samsvarer. Det dreier seg ikke bare om penger spart, men om godvilje, rykte og en viss grad av seriøsitet. Noe en matvarebutikk og ikke minst en kjede er avhengige av i det lange løp.

Nøyaktighet

Nøyaktighet er viktig for alle parter. Foto: Colourspan.Forbrukerombudets funn i matbutikker i Oslo og Trondheim viser at matvarekjedene helt riktig må ta seg sammen og bli langt bedre på prismerking. Arbeidsoppgavene er mange, stress og høyt tempo. Da kan feil som i menneskelige feil selvsagt skje. Det må man ta høyde for. Allikevel er det viktig at man bestreber seg for å merke varene med rett pris til enhver tid.

Det krever sin kvinne, mann og nøyaktighet i en hektisk hverdag. Men mest av alt så krever det påpasselige kunder som klager og sier ifra når feil oppdages. Samspillet mellom kjede-butikk og kunde er viktig for at den gode tilliten og brukeropplevelsen skal opprettholdes. Alle parter er avhengige av det, på hver sin måte.

Publisert  03.12.2009, 13:00
Oppdatert 03.12.2009, 13:05

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.