14.05.2021

Årets vakreste fenomen

august 1, 2008 av  
Kategorisert under Fotografi

Det vakreste og beste er gratis. Da snakker jeg ikke om Norway Cup eller fjas på t-banen. Men om solformørkelse. Noe som overgår det meste du ellers er vant til i hverdagen.
Dette skal oppleves.

Når dette leses så er hele seansen avsluttet. Det spennende blir hvor mye man får sett.

Solformørkelse

Dette er et spennende og vakkert fenomen. Selv har jeg opplevd et par halvformørkelser og den siste var i mai 2003. Det var spesielt. Når klokken slår 10:30 og månen glir foran solen, så er dette første solformørkelse siden 1954. Merk deg akkurat dette, for det er 118 år til neste gang,

Astrofysikeren Knut Jørgen Røed Ødegaard som likegodt har dratt igang egen chartetur, er helt i himmelen. Bare ta en titt på VGs tett på nett intervju fra igår. Og jeg forstår han godt. De som blir med til Svalbard får en spesiell tur.

Været spiller inn

Spørsmålet som noen nok vil stille, er om alle får sett dette? Akkurat her kommer værer inn og spiller sin rolle. Hovedrolle sågar. Enten man liker det eller ei. Har man flaks så blir svaret ja, men slår uflaksen til så blir det fort et nei. Om du da ikke befinner deg på Svalbard eller et annet sted i verden. Håpet er selvsagt at vi alle får sett dette på et vis.

Det er ikke lenge igjen og står flaksen meg bi så bilder av seansen. Kommer mer tilbake om akkurat dette litt senere. Hvor og når? Her finner du tidene, så finn frem spesialbrillene og kameraet ditt. Men èn viktig ting: pass på synet ditt og se ikke direkte på solen uten beskyttelse.

Kommentar: Dette er en stor hendelse som ikke er hverdagskost. Derfor håper jeg at du får med deg hele showet idag og at du tok bilder. Dette er noe du kan fortelle til venner, kollegaer, elskeren, maken eller dine barn og barnebarn om.

Publisert  01.08.2008, 22:39
Oppdatert 17.06.2011, 16:45

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.