28.09.2021

Bok 02-02-01-2010

januar 6, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Er røyking en menneskerett? Lar du deg lure av tilsynelatende gode tilbud? Fryser du akkurat nå? Er vi late og giddalause hele bunten? Jeg er ihvertfall mett og fornøyd etter en fin dag med kulinariske godbiter og mye sosialt samvær.

Skriften er her, mens frosten og kulden sniker opp langs din husvei og på vei inn i ditt hjerte.

Røyken ryker og siver ut i alle retninger. Sigaretter, tobakk, snusen, rullings eller sterkere saker. Den daglige blåsen er viktig for mange. Så viktig at man nå er villig til å risikere jobben. Sørum kommune hardt satt hardt mot hardt og nekter sine ansatte å røyke i arbeidstiden. Slik blir det bråk av og det spørs vel om ikke dette er i det litt for strengeste laget.

Men at røyking er en menneskerett derimot er jeg dypt uenig i. Mat på bordet, tak over hodet, varme klær på kroppen og frihet er ting man har krav på. Tobakk er en luksusgode og dårlig uvane man har lagt seg til over årenes løp. Nicotiana, indianernes hevn over den hvite mann.

Ta to betal for tre eller en. Få noe gratis. Lyst å høre en hemmelighet? Butikkene og spesielt el-kjeder som Lefdal og Elkjøp kjører på med kampanjer i disse dager. Spar ditt, kjøp datt for en fjær i to hatt. Ikke la deg lure. De bløffer deg nemlig og tjener gode penger på dette. Husk bare på at enten det dreier seg om det fine kameraet eller pc`en som du sikler på så har de en innkjøpspris og prisen de selger deg varen til.

Før jul, fantastiske 4999,-. på tilbud og noen uker senere er den samme varen på januarsalg til 6999 og blir trukket frem som en kjempedeal. Følger du litt med så vil du se hvor umoralske og sleipe mange av disse kjedene er. Les også min artikkel om dagligvarekjeder og bevisst feilprising for mer info. Juks og kun det.

Latsabb, dåsemikkel og slappinger. Sykefravær, sykedebatt, trygdedebatt, kjefting og gullets skjennepreken. Det overdrives veldig og jeg tror egentlig de som maser mest om dette vet det selv. Nordmenn jobber ikke noe dårligere enn Medel-Svensson, Uncle Sam eller Keld og Karin for å si det slik. Man vil bare ha det til å være slik. Motivet hadde vært interessant å vite.

Tenk deg om, så vet du hvor svaret ligger. I honningkrukken. Der all snytekultur og fanteri oppstår. Det er jo offisielt og bekrefet til og med. Det er der utgiftene går rett til være. Ikke fordi meningmand og kvinde går at grunne i den hårde og kolde hverdag. Umoral og svik. Som i bok 01.01, våre svakheter og fristelser.

Datatrøbbel startet dagen med ekstern harddisk som gjorde opprør og nettforbindelse som truet med å gå ned for godt. Takk og lov så ordnet begge deler seg tilslutt. Teknologien har sin egen sjel og vilje. Jeg forstår den ei helt. Pinnekjøttmiddagen og sjokolademousseen var fantastisk. Min gode venn er en strålende vært og mett i magen og blid fra topp til tå kan dagen avsluttes.

Med amerikansk underholdning, tanker og mange timers trengt hvile rundes det av. Jeg hyller tilslutt de fire årstidene, snøen, sprengkulden og gleder meg over at balansen gjelder her og nå. Takk så uendelig mye for det. Isopor og stjernestøv der langt ute i galaksen, langt vekk fra oss. Heldigvis får jeg være ærlig og si.

Skrevet for Tirsdag 05. januar 2010.

Publisert  06.01.2010, 02:00
Oppdatert 06.01.2010, 21:07

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.