15.05.2021

Bok 17-04-01-2010

januar 22, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Rosenkransen. En klar kanal. Foto: Colourbox.Livet er fullt av ting. Gode ting, ikke fullt så gode ting og mange historier. Idag lar jeg meg gripe av de små som litt større og langt mer kompliserte tingene i livet. Men aller først: reis deg opp, skru opp lyden og dans litt på bordet.

Henger du fortsatt med? Sikker? Hva er 3+4+10? Isåfall, bli med videre.

Litt senere i natt så dukker det opp noen nye ting her. Blant annet et par promos som skal spilles inn for litt mer dyptgående bruk. Men også i artikkelmessig og nyhetssammenheng. Litt status om hva som skjer blant annet. Kjapt så kan jeg si: dette er og ser bra ut. Ingen fare. Det fine med videoklipp man lager, er at man blir skjerpet og må jobbe mer med språket også.

Ikke alle er like talentfulle som denne unge damen. Som amerikanerne ville sagt: mic skills. Å besitte gode talegaver slik blant annet Barack Obama har, er gull verdt og bør brukes godt. Noe jeg også vil rette mot våre mange stortingspolitikere og politikere generelt.

Gjentagelser. Noen ting sies om og om igjen. Du hører, leser og ser dem ofte. Kanskje hver dag til og med. Har du tenkt over at enkelte av de rutinene du gjør hver dag er en jevn strøm av gjentagelser? Som i rutiner. Jeg gjør de, naboen gjør de og sikkert du også. På nettsidene har det blitt en god del av dem. Hvorfor skal jeg komme tilbake til litt senere.

Men helt konkret så blir det slik man gjør i massemediene, følger opp ting. Det som interesserer, engasjerer og betyr noe. En helt annen ting, er at ikke alle debatter, saker eller temaer dør ut. Da blir de ofte gjenopptatt. Helt til interessen forsvinner helt. Slik er det også for meg.

Debatt kan være interessant. Det har visstnok vært en tv-debatt på NRK igår kveld om Grønlands moralpoliti i gatene. En sak som absoulutt fenger og det er mange meninger rundt hvordan dette skal gripes an. Sann mine ord, her er det kun handling som nytter. Når ungdomspolitikere ber folk se seg selv i speilet, så er de feige og synder allerede da grovt.

Man skal ikke skyve andre foran seg eller gjemme seg unna. Alle har ansvar for sine handlinger og hvordan man lever fra dag til dag. Enten det er den sinte unge muslimen på Grønland, legen i Holmenkollåsen, den kristne på Sagene eller hvermansen ett eller annet sted i Norge. Alle må ta ansvar, sammen.

Livet er fylt med tilfeldigheter. Jeg tenker bare på den stakkars mannen som skulle reparere en kirke og fikk brent vekk hele ansiktet sitt. Eller hva med den stakkars gutten på ni år som ble voldtatt nylig av en 17 åring. Det er faktisk synd på dem begge. Tenk litt over det. Du har helt sikkert selv opplevd hvordan ting brått kan forandre seg på timen eller over natten, en eller flere ganger i livet. Det tør jeg vedde mye på.

Ta for eksempel migrene. Det er noe alle kan bli rammet av. Sterke psykiske påkjenninger er faktisk nok og det er skremmende å tenke på. Jeg tenker i natt på alle de som måtte plages med dette. Det finnes de som påstår at dette ikke er en sykdom. Fornektelse på samme nivå som i den nå pågående sykefraværsdebatten hvor man ikke «kan se» problemet. De burde bry seg litt mer om sin neste.

Når helgens klokker ringer skal jeg fortsette med litt skryt. Igår skrøt jeg av Asker og idag er det Ski sin tur. Var der ute en liten stund igår kveld. Det er lett å se konturene av en liten by på gang. Ski Storsenter alene er et lite syn i seg selv. Så enormt og flott det har blitt. De har også en flott kino der, hvor jeg for en tid tilbake så på 2012. Nå mangler bare en forbindelse til Oslos t-banenett, så har de full metrostandard også.

Helgeplaner? Noen er det. Men ikke de helt store. Blir å fikle litt mer med fotosidene, ordne meg telys, gjøre plikten (mer gjentagelser) og håpe at våre kjære politikere en dag skal skjønne at tungvint byråkrati løser ingen verdens ting. Hverken nå eller i fremtiden. God helg.

Skrevet for Torsdag 21. januar 2010.

Publisert  22.01.2010, 02:00
Oppdatert 23.01.2010, 04:25

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.