15.05.2021

NSBs helomvending

februar 2, 2010 av  
Kategorisert under Meninger

Blir det bedre tider for togreisende nå? Foto: Colourbox.Det går ikke helt på skinner for NSB nå om dagen. Utålmodige og rasende kunder opplever stadig nye forsinkelser. Kompensasjonsforslaget skapte raseri. Nå har derimot selskapet gjort en interessant helomvending.

Kundene loves kompensasjon i form av halv pris.

Prisavslag

EU har sin egen forordning når forsinkelser på tog eller annet kollektivtransportmiddel inntreffer. Dette tvang at NSB til å tenke nytt. Særlig med tanke på at forordningen er noe man vil ha inn i norsk lovgivning snarest mulig. Skissene som ble presentert igår skapte store reaksjoner. Passasjerene selv følte seg hånet, mens samferdselsministeren ikke var særlig imponert.

Men store presseoppslag og forbrukermakt kan iblant betale seg. Nå har nemlig NSB snudd og tilbyr halve togbilletten dersom toget er mer enn halvtimen forsinket. Dette gjelder dog ikke på alle strekninger, så helt hæla i taket er det ikke. Derimot er det et riktig og viktig skritt på veien.

Må levere

Få togene igang igjen. Foto: SXC.Det må dog sies at det aller viktigste NSB gjør fremover, er å få togene igang igjen. Enten det være seg signalanlegg, sliten skinnegang, infrastruktur, for dårlig bemanning eller for dårlige tog, så må dette løses. Som selskap så taper ikke bare NSB en masse penger, men like mye godvilje fra kundene og de taper på dårlig reklame i mediene.

Skadeomfanget av dette bli svært så ødeleggende. Fordi det kommer til en smertegrense. Tilslutt så orker ei kundene mer og tyr til bilen eller andre alternative transportmidler. Kollektivtrafikken har som mål å være det miljøvennlige tiltaket. Da kreves det at det virker og er i rute.

Kommentar: NSB sin jobb nummer èn fremover er å begynne å levere en tjeneste og være bevisste på at de reisende kommer fra destinasjon A til B. Nå handler det om å vise resultater og gjøre fine ord fra nettopp fine ord til direkte handlinger.

Publisert  02.02.2010, 06:00
Oppdatert 02.02.2010, 06:55

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.