13.05.2021

Så hva blir det til?

august 15, 2008 av  
Kategorisert under Webarkivet

Klar tale. Grafikk: VampBea.Debatten om musikknedlastning har nådd et nytt nivå.
Nå vil man gjøre det tillatt. Men platebransjen sier nei.

Temaet har jeg skrevet om før, men kan det tenkes at politikerne kan endre et «dødt løp»?

Prikk eller kryss i taket

Ja eller nei? Foto: Aftenposten.Den norske platebransjen er ikke tvil, de vil et prikkesystem av sorten i Frankrike.  Dette til tross for at man klager over synkende salgstall. Bortsett fra i nisjebutikkene som selger som aldri før. Forslaget til britene er ikke dumt det.

Spørsmålet er naturligvis om norske politikere vil sette dette på dagsordenen eller ei. Hvorvidt man kan få en dialog med landets platebransje er også mer i det blå. For der nekter man fortsatt å se realiteten i øynene.

Motstridende

Hvem vil egentlig hva? Foto: SXC.Samtidig virker dette rart siden krefter i England går inn for å drive klappjakt på fildelere og nettsteder som driver med fildeling i disse dager. Hva vil platebransjen egentlig? Vil de selge? Eller vil de fortsette å kalle all fildeling for en kriminell handling?

Synet er åpenbart splittet. Men det er positivt at i det minste politikerne og forbrukermarkedet selv begynner å tenke fremover. Det kan gi muligheter ingen har hatt før. Og akkurat det teller mye.

Kommentarfeltet er lukket.