15.05.2021

Bok 36-05-02-2010

februar 19, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Ordene er banket inn. Foto: Colourbox.En liten kunngjøring, jantelov i hardt vær, tanker i spinn, forventninger og en liten kommentar til Elton John. Tar du dette med en dæsj om annerkjennelser, farlig edelt metall og noen planer fremover. Hva blir det? Jo, en ny bok.

Mens snøføyka rår ute og det lier mot helg.

Netikette eller bare etikette. Eller kanskje begge deler? Eller? Skrev en kommentarartikkel om dette tidligere idag. Lovverket er det som alltid må ligge i bunnen for alt. Det beste hadde vært om nettiketten nå ble skrevet inn i norsk lov og håndhevet langt bedre enn idag. Hvorfor skal det være så fritt frem, når dette bare skaper masse problemer og rammer de som ikke har gjort noe eller noen galt?

Det blir som i dagliglivet og Elton Johns siste uttalelser. Enten det være seg en bloggplakat, litt etikk, moral og en god kaffekopp med anstendighet. Må man bruke ufinheter for å bli sett og hørt? Kan noen svare meg på dette? Noen?

Gledelig er det å lese at ranerne som terroriserte flere småbarnsfamilier ifjor, omsider er tatt. Nå skal saken deres opp for retten. Å håpe for mye er ikke lurt, siden strafferammene i vårt langstrakte land håndheves så ymse. Men jeg håper. La disse menneskene sitte i åresvis og la dem gjøre opp for seg. I et fengsel uten tv, internett, utdanning og luksus som en kriminell ei har gjort seg forunt til.

Like gledelig er det kanskje ikke dersom du setter tennene i det edle metallet fra årets vinter-OL i Vancouver som nå daglig raser inn over sportsgale og storpatriotiske nordmenn som venter på lykkelige nummer 102. David Möller satte tennene i medaljen. Ikke særlig lurt eller anbefalt. Nå er tannlegebesøk neste.

Jan Thomas er en fargerik mann som skriver og mener så mye rart. Noen vil sikkert si det samme om meg. Ihvertfall det sistnevnte. Å komme tilbake til Norge etter 20 år i Hollywood er helt sikkert et kultursjokk for de fleste. Nå får janteloven gjennomgå. Dette er en tekst. Fra en tid i historien alle bør ta avstand fra. Fordi den holder deg nede, fornekter deg å være kreativ og skapende.

Skjønner godt at det reageres. At den i det hele tatt kalles en lov er skammelig. Og vær så snill, ikke kall det for kulturarv. Dette var noe danskene prøvde å tvinge på oss. Deres kultur er ikke vår og derfor ei våres plikt å bevare på noen måte.

På filmfronten skjer det mye spennende nå. Ikke nok med at Alice In Wonderland nærmer seg premiere og Percy Jackson og lyntyvene er ute. Filmer som «The Road«, «Shutter Island» og «Wolfman» er spennende titler som gjør filmmannen i meg nysgjerrig. Får ikke sett disse nå, men gjett om de skal sjekkes ut når det er tid for slipp på dvd og Blu-Ray.

Hva film angår så kommer det flere eldre og nye filmanmeldelser fremover. Nye filmsnutter med tankespinn, meninger, kommentarer, fra t-baneturer, de bebude promoklippene og endel småfikser på nettsidene står og på arbeidsagendaen. Legg forøvrig merke til headeren. Den vil dere bli godt kjent med fremover.

Annerkjennelser er alltid hyggelig å få. Enten du er landets peneste voffvoff eller om du blir kåret til helgen. Gratulasjoner går til Gatehund og gode tanker som lyses over ditt minne, går til Mary MacKillop. Hun blir den første helgenen i Australias historie. Kåringen vil finne sted i Roma i Oktober. Dobbelt norsk på skiskytingen fortjener også litt ros, nå som jeg først er igang her.

Har du noen gang forresten opplevd å være glad og lei deg mer eller mindre samtidig. Ikke sant det er en rar følelse? Kan det være ydmykhet, den nyfunnede respekten og alt det som skjer på en og samme tid? Hadde vært morsomt å høre fra andre som har opplevd det samme.

Hva skjer? Hva skjer fremover? I umiddelbar fremtid så er det foto, nettsidene mine og studier som står på agendaen. Mye opplevelser er også under planlegging og deriblant reiser til: Kristiansand og i 2011 så står også Tromsø, Vatikanet og Roma på kartet. Det er på tide å oppleve litt kultur og få en smak av den store vide verden.

God helg ønskes alle sammen. Pass nå godt på verdisakene dine når du tar toget hjem idag . Ikke la noen tråkke på deg eller drømmene dine. Moralen er igjen at ærligheten og bare den varer lengst her i livet.

Skrevet for Fredag 19. februar 2010.

Publisert  19.02.2010, 14:00
Oppdatert 19.02.2010, 20:55

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.