29.03.2024

Vis respekt for alt levende

august 25, 2010 av  
Kategorisert under Webarkivet

Skal man le eller gråte av et menneske som ikke forstår at det å kaste en katt i søpla er så galt som det kan få blitt? Selvfølgelig skal man ta personen på alvor. Men jeg skal forklare deg et par elementære ting. Det handler om noe som kalles respekt. For dyr og alt levende.

Ville du gjort det samme med et menneske? Ville du godtatt å blitt behandlet slik selv?

Jeg forstår ikke sier den 45 år gamle kassadamen fra England etter oppstyret hun mener er så unødvendig. Du er ikke alene om ikke forstå, Mary. Personlig forstår jeg ikke hvordan du kan finne på å gjøre slikt mot et dyr overhodet. Dette er regelrett dyreplageri og dyremishandling. Hverken mer eller mindre. Med hele 99 % sikkerhet ville jeg tippet at tonen hadde vært en annen om noen stappet dine barn eller deg i en søplekasse.

Til det kjedsommelige har jeg skrevet om mennesker, deres dyreplageri og mildt sagt forstyrrende forhold til dyr. Slikt er for meg et klart og tydelig rop om hjelp. Hvorvidt denne kvinnen hører hjemme i psykriatrien eller i fengsel er ikke opp til meg å bedømme. Men at hun bør få og ta imot hjelp er ihvertfall hevet over all tvil.

Les hele saken
Kastet katt i søpla
Feigt og forkastelig

Kommentar: Ethvert levende vesen har krav på samme respekt og verdighet. Det bør mange mennesker se å få inn i vettet en gang for alle og la det bli der også. Til all tid. Det finnes ingen unnskyldning for å gjøre slikt mot et uskyldig eller forsvarløst dyr.

Publisert  25.08.2010, 14:00
Oppdatert 25.08.2010, 14:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!



Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.