20.10.2021

Hvor går grensen?

januar 30, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Du har sikkert ofte spurt deg selv: hvor går grensen? Eller: hvor mye skal jeg tåle? Skal jeg finne meg i alt? Skal jeg akseptere alt? Et ganske så eksistensielt spørsmål som mange stiller seg hver dag. Jeg har fundert over dette og skal komme med noen synspunkter.

En skal taale så mæget.

Ydmykhet

Hvem du spør har mye å si. Fordi, spør du 100 personer får du minst like svar. Og de er like ulike som de 100 personene også er ulike som personer. Selvfølgelig skal man være ydmyk og det stilles nok store forventninger til meg på grunn av min livsvei og valg at man skal og må tåle mer enn andre. Men de skulle bare visst hvor vanskelig det kan være.

For er det noe vi mennesker er så flinke til, så er det å tøye grensene og iblant gå altfor langt ovenfor andre mennesker. Det kan være familien, vennene, den sjefete naboen som «bare ville hjelpe til», legen eller selv din egen kjæreste for eksempel. Ydmykhet er en dyd og iblant kan den kreve stor offer av deg.

Men når er det nok?

Jeg tror mange lurer på dette. Det finnes ingen god fasit som kan gjelde for alle mennesker. Selv må jeg si at når andre forsøker å ta over livet ditt og styre deg, så blir det nok. Når noen blir så personlige med deg at de for eksempel vil vite saldoen din i nettbanken, se tekstmeldingene dine eller vite hvor du er akkurat der og da, så er det på tide å si stopp.

Det finnes de som vil si at min svakhet er pr idag at jeg ikke er ydmyk nok og det kan nok stemme. Fordi jeg vil ikke herjes med eller bølles med andre. Hengivenhet og trofasthet er en ting, en særdeles viktig en, men er ikke ennå klar til å la meg styre helt og fullt. Tiden vil vise, hvor og om når jeg lar det skje.

Kommentar: Men inntil da så får hverken naboen, legen, vennene, familien eller andre valse over meg som de vil. Fordi jeg er meg og det er kun jeg som er meg. Ikke du eller noen annen. Inntil videre: godta det.

Publisert  30.01.2011, 21:00
Oppdatert 02.02.2011, 21:55

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.