29.11.2021

Bok 08-06-02-2011

juni 14, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Da har det rukket å bli juni måned og straks er ferdig halve måneden over. Hjelp, tiden flyr! For tiden så tenker jeg mye, bekymrer meg litt og gleder meg også en god del. Foto, T-bane, sprø opplevelser, mobiltelefoni og noen refleksjoner blir det litt om.

Bok 08, ikke ristet, rørt eller tilsatt noe spesielt. Bare mine ord.

Noe jeg alltid har og alltid vil fascinere meg over er elektronikk og duppedingser. Hvor avhengige vi er blitt av dem, hvor sofistikerte de er og ikke minst hvor sårbare de har en lei tendens til å være også. Det er idag en halvannen uke siden jeg fikk meg ny telefon og gleden var så stor. Helt til man skulle sette i SIM-kortet.
For en teknisk analfabet er ikke slikt bare fryden gitt.

Det måtte gå galt og gi så galt. For å korte ned en potensiell lang vandrehistorie, så ble det telefoner, frem og tilbake og innlevering av splitter ny telefon til verksted. Godt gjort ikke sant? Jeg synes ihvertfall det og er ikke spesielt imponert over meg selv.

I skrivende stund sitter jeg og fikler litt med en lånetlf fra operatøren min, en Nokia 5230. Ganske fiffig sak av en telefon egentlig og det lille inntrykket av denne nye verden er slettes ikke så verst. Mens man venter på å få sin egen telefon tilbake. La oss håpe dette ikke blir en svinedyr opplevelse. Men en lærepenge? Javisst.

Elektronikk varer heller ikke til evig tid, selvom man er forsiktig det med. Idag har jeg vært med min venn VampBea for å skifte ny vifte eller «isbit» som hun kaller det for på Elkjøp. Noe som gikk fint. Ny vifte ble det. Så var neste stopp på Lefdal for å levere inn kameraet, et Canon EOS 40D som bare over natten sluttet å virke uten grunn.

Kameraet er brukt flittig ja, men er behandlet forsiktig og så pent. Og det er ikke første gang dette er inne til reparasjon heller. Hva som skjer? Det finner man vel ut om en liten ukes tid. Jeg håper for hennes del at reklamasjonsretten virker og at det blir nytt kamera.

Tenker selv på å gå opp et hakk eller tre fra Canon EOS 30D til enten 40, 50 eller Canon EOS 60D. Må tenke og sove litt på saken. Som med alt annet så går dette på penger, prioriteringer og hva jeg ser etter i et nytt kamera. Har blitt endel bilder den siste tiden og mer blir det. Var på en liten T-banetokt i Groruddalen igår og resultatet blir synlig de neste ukene.

Skal også trene litt de neste dagene på teori og praksis. For jeg sliter litt med å fokusere godt på manuell fotografering og er ikke helt venn med dybdeskarpheten i alle bildene jeg tar. Det trekker selvfølgelig ned litt, selvom jeg har det moro når man er ute og fotograferer.

De som kjenner meg, vil nok si at jeg bekymrer til tider for mye og det er nok dette med telefon, kamera og litt andre trivielle ting i hverdagen. Skjønt, jeg vet at ting vil ordne seg og må bare la det bli med dette. Så må det også bli for de som ikke vil meg vel. Det er aldri gøy å måtte kutte kontakten med noen, men livet består blant annet av vanskelige valg som må fattes. Dette visste jeg ville komme, nå blir det praksis.

Men på den annen siden gleder jeg meg over å være frisk etter lang tid med en seig forkjølelse og hoste som har sittet siden mars. Lyse dager, masse fine T-banebilder, gode hverdagsopplevelser og mye moro lyser naturligvis opp.

Har du noengang opplevd at maten blåser ut av hendene på deg? Det har jeg. Idag fikk jeg den lite ærefulle opplevelsen av å se en 1/4 kebabtallerken bli feid vekk i ett vindkast. Med pommes frites, kebabsaus, kyllingbiter og salat over halve seg. Det må ha sett utrolig komisk ut fra orkesterplass. For meg var det ikke like moro. Men spesielt ja.

Mens man lurer på hvorfor kriminelle går fri, hvorfor strømleverandører gjør som de vil, der man sitter med sin tekopp idet en dag glir over i en ny. Nye ark, nye muligheter, nye tanker og nye opplevelser.

Skrevet for Tirsdag 14. Juni 2011.

Publisert  14.06.2011, 21:00
Oppdatert 15.06.2011,

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.