15.05.2021

Ord-19-06-2011

juni 19, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Morgenen etter. Skuddet. Døden. Vantroet. Ordene ble troll i ord, 26 år senere. Tanker, sorg, moral og nysgjerrighet. Ingen av disse tingene er gode kombinasjoner. På en ny dag.
Grå dag. Sommeren kommer ikke. Den er over alt.

Stemple inn. Stemple ut.

Jeg husker det så godt. I 1988 lyste VG-overskriften mot meg: «Den siste som forlater landet, skru av lyset og steng krana». Da hadde det regnet jevnt i ukesvis. Den gangen var jeg en kvisete langhåret slask som fløy med avisen om ettermiddagen og nettene, mens dagene gikk til søvn, mat og latskap. Mange år senere er det litt Déjà vu, på en måte.

Det regner like mye og sommeren er blitt avlyst. I media. 23 år senere. Mens jeg tenker og treffende nok så durer «The Morning After» med det akk så undervurderte bandet Apes, Pigs & Spacemen i mine ører. Tenke seg at pappas nye kone skulle få så rett, i 1985.

Oslo som gangsterby. Hm, jasså? Vel, det var ikke hennes ord, for de var: » i fremtiden vil Oslo bli like farlig og kriminell som New York City«. Jeg tenkte selvfølgelig mitt som guttunge, idag vet jeg at hun faktisk er iferd med å få rett. Skremmende nok. Mannen bestilte pirattaxi og det var også det siste han gjorde. Noen skjøt han. Igår.

Byen er blitt veldig farlig, den har vært farlig lenge. Nå er den kanskje livsfarlig blitt. Jeg tenker over det, over egen utilstrekkelighet, moral, holdninger og tankesett. Både byen som sjelen og personen har mye å ta tak i. Alle har vi vår pose med dritt. Desverre.

Og husk at sorg kan være mer enn bare sorg, også sjelen kan sørge. Den kan til og med bli sliten eller ha behov for ferie.

Jeg savner: sol, en hovedstad i trygghet og kurven oppover. Alle tre hadde virkelig vært kjærkomne. Hver for seg eller sammen. Før det er for sent.

Publisert  19.06.2011, 16:00
Oppdatert 19.06.2011, 17:05

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.