15.05.2021

Bok 16-05-07-2011

juli 8, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Ansvar og ansvarsfraskrivelse, apestreker av en annen verden. Okseløp, avisen som døde hen, et stykke tragedie og gjenforening med en gammel venn. Litt om planer fremover blir det også.

Dagens sekstenretters er servert.

Så har det altså blitt dom i saken mot gårdeieren etter at en 24 år gammel mann ifjor nær ble kvestet av en isklump. Gårdeieren må sitte 75 dager i fengsel og driftseieren må sitte i 60 dager. Et krav på en halv million og oppreisning nær 10 millioner kroner kan bli realitet før denne saken er helt over. Men over den nok ikke, for nå har gårdeier valgt å anke. Sikkert av ren plikt og mangel på vett.

En ung mann har blitt skadd for livet og man ønsker ikke å gjøre opp for seg, være sitt ansvar bevisst eller bry seg at ens egen uaktsomhet nær kostet et annet menneske livet. Det bare til å bli bedrøvet av og svært oppgitt over. Er et menneskeliv så lite verdt i 2011?

Apestreker? Joda, det har jeg hørt om i ulike former. En britisk turist vil nok aldri glemme turen til jungelen i Sulawesi, Indonesia. Et ubevoktet øyeblikk og en svartape stjal likegodt kameraet hans. Resultatet ble et selvportrett de fleste av oss bare kan drømme om. Men lyden av kameraet og noen klossete forsøk på litt fokusering senere, fikk fotograf David Slater tilbake kameraet. Med minner for livet.

Den årlige galskapen kalt okseløpet i Pamplona er igang igjen. En mann er allerede alvorlig skadet og flere lettere skadet. Mannsprøve? Macho? Har sagt min mening om dette før og sier det igjen: dyreplageri og ren galskap.

News Of The World er en avis jeg alltid har sett på som et sladreblad med fabrikerte historier, mye snusk og fanterier. Det siste kan nok stemme veldig godt. Nå er avisen derimot blitt historie og det er nok til det bedre både for britiske medier og Storbritannia selv. Og ringvirkningene vil nok bli mange. Også for avismagnaten Rupert Murdoch.

Mens vi er inne på medier så går mine tanker til VG og familien til Olav Versto som på tragisk vis mistet liv. En mann som virkelig våget å si sin mening er gått bort. Nok et tomrom i mediaverden er blitt et faktum.
Lys er tent til minne.

Tilslutt idag så tillater jeg meg å smile for meg selv. Etter mange år snakket jeg lenge med en god gammel venn fra dagene på folkehøyskolen (er 15 år siden nå – ja, jeg er gammel og grå blitt). Må vel si at det ikke akkurat er hver dag jeg snakker med noen på telefon i tre timer. Men min gamle venn Erik er ikke noen hvilken som helst heller. Tenk så moro det blir når vi møtes igjen til høsten.

Det er nok en spennende tid jeg går i møte fremover. Reiser venter, to nye prosjekter har jeg på gang, gamle venner gjenforenes, man blir muligens tjener på ett og annet vis etterhvert og vurderer sterkt å lære meg Latin også. Men nå er det helg og film, hvile + godis som venter.

Skrevet for Fredag 08. Juli 2011.

Publisert  08.07.2011, 22:00
Oppdatert 09.07.2011, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.