15.08.2022

Rett i Flexusen

august 12, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Metro

Flexus har det vært skrevet opp, ned, sidelengs og i mente om de siste årene. Ikke noe av det har vært positivt. Beklageligvis er det en grunn til det. Systemet virker ikke som det skal. Nå er det trøbbel igjen. For n`te gang.

Ord som skandale og pinlig blir ikke dekkende lenger. Trist og en tragedie for Ruter.

Dyrt var det også i sin tid. Hele 600 millioner kroner kostet det. Penger man heller kunne brukt mye bedre og annerledes i et fra før av slitent T-banesystem. De fleste storbyer i verden har tilsvarende billettsystem. Stockholm, Berlin og London. Men ikke i Oslo. Hvorfor? Svarene er nok like mange som bortforklaringene man får rundt hele dette systemet.

I sin tid synes jeg sperrene på stasjonsområdene var geniale og det Oslo-Akershus så sårt trengte. Når det etterhvert viste seg at disse ikke skulle brukes, så ble jeg overrasket og oppgitt. Her har altså Ruter brukt en formue på et system de ikke finner ut av eller tenker bruke fullt ut.

Det gir ikke akkurat inntrykket av et selskap som er spesielt seriøse. Derfor er kritikken som er blitt fremsatt mot Ruter om Flexus helt på sin plass. Å bortforklare eller benekte problemenes art holder ikke lenger. De er for åpenbare. Når det nå står å lese at systemet ikke virker igjen og kunder ikke får validert sine reisekort, har det gått for langt.

De ansvarlige i Ruter og Oslo Kommune må komme på banen straks og ta ansvar. Man kan ikke skyve dette ansvaret over på kundene og forvente at de skal bli bøtelagt og godta det, slik det foreslås i artikkelen.

Nå er man blitt vitne til et selskap som er iferd med å ta livet av seg selv hva seriøsitet, merkevare, kvalitet, troverdighet og profesjonalitet angår.

Begrav Flexus og la profesjonelle som kan drive T-banedrift ta over. Oslo Kommune: stikk fingeren i jorden og innse at Ruter hverken kan eller bør få lov til å drive T-bane i fremtiden. Selg selskapet og la nå seriøse aktører ta driften videre.

Publisert  12.08.2011, 01:00
Oppdatert 12.08.2011, 03:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!



Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.