19.04.2024

Ord 28-08-2011

august 28, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Uvær, orkan, frykt, redsel, krig. Hva har disse tingene felles? Jo, frykt, sorg og mye smerte. Ordene idag handler om nettopp frykt og sorg. Hva betyr dette for deg og kan du egentlig forstå hva nettopp frykt og sorg virkelig èr?

Tenk litt over det et øyeblikk.

De fleste av oss har helt sikkert hatt øyeblikk eller stunder i livet som virkelig har vært mørke. Har du opplevd dødsfall eller ødeleggelser, så vet man godt hvor forferdelig dette er. I disse dager raser det krigshandlinger i Syria og Libya. Samtidig herjer orkanen Irene og har gjort store skader. Mange menneskeliv har gått tapt. Akkurat nå i skrivende stund, har orkanen inntatt New Yorks gater og vannet flommer over.

Ordet «vi forstår» eller» jeg forstår» brukes ofte. Kanskje for ofte også. Å kjenne eller forstå noens smerte er noe mange klarer, men ikke alle. Selvom en liker å tro/mene det stikk motsatte. Men kan vi virkelig forstå hvordan disse menneskene har det nå?

Alt det mange frykter har nå blitt til virkelighet. Enten man befinner seg i Damaskus eller i Tripoli`s gater.
På østkysten i USA er millioner av mennesker uten strøm, menneskeliv har gått, man har hamstret og venter på en storm man vet vil gjøre skader. Selv er jeg så urolig for venner i USA og føler sterk medynk med dem. Forstå deres frykt og redsler? Nei, det klarer jeg ikke.

Ei fordi en mangler empati, men akkurat deres frykt i den situasjonen de er i nå, går ikke an å forstå. Man må være i den selv. Men jeg forstår at de har det tøft. Dere er alle i mine tanker og bønner. Lys brenner for dere og jeg håper det blir minst mulig skader. I kampen for demokrati og/eller mot voldsomme naturkrefter.

Publisert  28.08.2011, 16:00
Oppdatert 28.08.2011, 16:55

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!



Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.