26.09.2022

Ord-17-09-2011

september 17, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Ruter fungerer bare ikke. NRK fungerer heller ikke og integrering som ikke virker bør ikke bli veien til et forbud. Mangel på kompetanse, menneskelighet og forståelse er nemlig veien til all ulykke og en svært mørk fremtid. Ikke for noen, men for alle.

Dette handler dagens ord om.

På mange måter ser det mørkt ut for mye av verden. Og da snakker jeg ikke i utgangspunktet om krisetider med økonomi i fritt fall som hovedtema. Men demokratiet, retten til religionsfrihet og et fritt liv er også sterkt truet. Frankrike innfører nå forbud mot gatebønn og beveger seg bakover i tid mot 1930-tallet. Istedenfor å bevege seg fremover.

Det er fascisme enten man liker det eller ikke og et mye mørkere, farligere og ondere samfunn man beveger seg mot. Men det er ikke bare i Frankrike man ser dette, men over hele verden. I Norge også. Her har man sterke krefter som mener religion som frihet er en privatsak.

Det er integreringen dem ikke får til. I Frankrike som i Norge og ellers i verden. Den rammer alt og alle nå. Og brukes mer og mer som en unnskyldning for å forby alt man ikke liker. Mennesket er iferd med å la seg selv lure, lede og brukes av svært farlige krefter mot høyre.

Noen spør seg om Ruter ikke får det til. Akkurat dette er det da liten tvil om. De nye automatene fungerer ikke som de skal, det er stadig driftsproblemer, sikkerheten holder ikke mål, reisende bøtelegges enda de har billett og sperrene virker ikke som de skal på stasjonene. Jeg har ment dette før og holder fortsatt fast ved det: Ta fra Ruter retten til å drive kollektivtrafikk i Oslo og Akershus.

Det finnes firmaer som driver kollektivtransporttjenester i alle verdens storbyer og får det til. Legg dette ut på anbud og la heller de få ta over. Ruter sier stadig at de gjør så godt de kan, men dette viser bare at man ikke har kompetente folk nok. Nå bør grensen være nådd.

Du må betale. Du skal betale. Levende som død. Det må være et sjokk å få en slik beskjed. Jeg vet, fordi en for mange år siden (15+ år siden) hadde samme problemet med et selskap etter min mors død. NRK krever i disse dager full TV- lisens fra en avdød kvinne. Dødsattest er ikke godt nok og nye krav fortsetter å komme. Lisensreglene er såpass kompliserte at man må klage til medietilsynet for å forklare saken.

At Roger Solheim (Ap) i kulturdepartementet kan kalle dagens NRK-lisens og dens regelverk for bra, når en slik sak kommer for dag, er bare dypt tragisk. Det viser mangel på respekt og verdighet. Dette viser tydelig at regelverket ikke fungerer. NRK-linsensen fungerer ikke bra nok.

Publisert  17.09.2011, 17:00
Oppdatert 17.09.2011, 17:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.