23.06.2021

Bok 09-06-07-2012

juli 7, 2012 av  
Kategorisert under Personlig

Juni har blitt til Juli. En rolig og behagelig uke går mot slutten med sine opp og nedturer. Kultur på nettstedet, tanker om dyrehold, trender og oppmerksomhet. NAV og en liten dose kritikk blir det også rom for.

Disse ord: tenkes, sies, skrives og èr.

Hvem er egentlig NAV til for? Det spørsmålet stilte en kompis av meg for noen uker siden. Stadig leses det om virkelig trengende som avspises med et blankt avslag, mens mennesker som er en trussel for rikets sikkerhet sponses. Er det riktig? Det synes viktigere for en regjering hvis mottoet er: Alle skal med (tvang, bare med finere ord) å støtte mennesker som kan ta mange menneskeliv enn å hjelpe de som virkelig lider.

Min påstand er at de ikke har lært noen ting av 22. juli 2011 og heller ikke er interessert i dette. Norge er et land som råtner innenfra og kanskje vi hadde trengt krise av samme type som Hellas har, før våre fullstendig bevisstløse politikere våknet og tok seg kraftig sammen.

Tidligere denne uken skrev jeg om dyrehold og tenk deg om dette hadde vært dyrene våres som behandlet oss slik. Har du i det hele tatt tenkt over det? Eller tar vi alt så for gitt at man simpelthen bare gir blaffen? Rosatoner? Når man begynner å skal farge pelsen til en hund rosa så har det gått for langt. Dette handler ikke om mote, det er dyreplageri og galskap.

En hund er ikke leketøy eller noe man prøve ut motetrender på. Hvorfor kan du ikke behandle dyret ditt med respekt? Hvorfor skal man hele tiden endre ting? Hvorfor ikke heller la ting være som de er? Vi mennesker er blitt despoter som hele tiden begjærer og lyster etter mer og mer. Kjødets slaveri og fullstendig forfall.

Månedens er tilbake. Det er også Ukens godbit og denne gangen blir det kaos. Le Tour De Chaos sånn cirka. Men det kommer senere. Kanskje sammen med en filmanmeldelse også. Kino er det blitt dårlig med i sommer, men tar det igjen til høsten når mørket siger på. Merkelig det der. Både kino, kultur generelt og tekoppen funker/smaker bedre om høsten og hvorfor vet jeg ikke. Men at det er slik, utvilsomt.

Hun kastet klærene. Han kastet klærene. De alle kastet klærene. Hvorfor? Oppmerksomhet. Jeg snur meg demonstrativt vekk. Enten det er i avisene, på TV, i magasiner eller på kjøpesenteret. Om dette er eneste måten du kan kommunisere eller vise deg frem på, vel da foretrekker jeg stillheten. Alltid.

Sånne ting får meg til å tenke på debattkliamet denne uken også. Gang på gang har man forsøkt i sosiale medier å terpe opp temaene omskjæring og abort. Hvorfor? Åpenbart fordi de venstrevridde og liberale ikke får viljen sin. Altså: de greier ikke å få igjennom dødskulturen sin. Det handler nok mer om en måte å tenke på, som ville fått enhver gammelkommunist til å juble uhemmet. Og når alt stoppet opp? Hva da?

Jeg er glad mamma ikke tenkte slik. Og jeg er glad for å ha det priviligiet å kunne ha dyr og gode mennesker rundt meg. En gammel rumensk-ortodoks munk sier følgende i et videoklipp: – Jeg vil ikke være av denne verden. En virkelig tankevekker for mitt vedkommede (og dette ble sagt for 22 år siden). God helg.

Skrevet for Lørdag 07. Juli 2012.

Publisert  07.07.2012, 00:30
Oppdatert 07.07.2012, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.