15.08.2022

Slikt gjør man bare ikke – 02

januar 26, 2013 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Meninger

Haifinner, haifinnesuppe og hvalkjøtt. Hva er det som er så galt med å spise dette da?
Det skal jeg forklare litt nærmere i denne artikkelen. Det finnes nemlig enkelte ting man bare ikke gjør. Uansett.

Dyr er herlige. Hvorfor må vi være slemme mot dyr? Hva slags glede gir det?

18.000 haifinner. Det kom en mann over på et hustak i Hong-Kong. For å forklare det litt nærmere, så fanger man i Kina og Japan opptil 40 millioner hai årlig og kapper av dem haifinnen. Så slipper de haien ut i vannet igjen, blødende og svært alvorlig skadd for å dø den sikre død. Uten finnen kan ikke haien klare seg.
Men går dette hjem hos den jevne forbruker?

Nei, det handler om å dekke sine egne behov der og da. Man må jo vise vennene sine i vesten at man er rike og kunne by de på haifinnesuppe eller kunne tilby potensmidler eller hva det nå måtte være. Til å bli kvalm av.

Tenk deg selv hvordan dette går utover haibestanden i disse landene og sannsyneligvis i resten av Asia.
Det er en katastrofe og saken er den at man har en slik holdning at dyr ikke betyr noe eller verdt noe så lenge de ikke kan brukes (les: misbrukes) og kun komme en selv tilgode.

Årlig driver også japaneserne hvalfangst i områdene rundt polarsirkelen. I senere tid har også Færøyene kastet seg på og både vågeval som grindehvalen lever utrygt. De eneste som sier Japan og Færøyene sin komplette galskap imot, er kun Sea Shepherd. Ingen andre tør, orker, gidder, bryr seg eller vil. Argumentet som gjerne brukes er at man må jo leve. Klarer mennesket seg ikke uten kjøtt idag?

Et annet moment og problem er at man fanger ikke kun for eget bruk, men for målbevisst kommersielt bruk og nærmest støvsuger havene og øko-systemet for hval. Men dette kan de ikke være ærlige om og kaller alle som er mot dem for terrorister og det som er. Dette er kun en av grunnene til at havet renskes for liv.

Det er riktig at Sea Shepherd tyr til tøffe metoder, som er helt på grensen mot loven. Iblant går de også over streken. Det er ikke bra. Men å massedrepe hval er ille. Det er systematisk drap og på sikt vil det ødelegge livet i havet helt.

Terrorist kaller de folk som sier imot denne respektløsheten for dyr. Jeg spiser ikke haifinnesuppe eller hvalkjøtt fordi jeg ikke vil støtte systematiske mordtokter og en slags halv-bevisstløs kollektiv galskap, slik dette er.

Publisert  26.01.2013, 00:10
Oppdatert 26.01.2013, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.