14.05.2021

Hasle T-banestasjon

august 3, 2010 av  
Kategorisert under Metro

Hasle T-banestasjon er en stasjon på Linje 5 til Vestli. Den ligger rett ved Hasle Torg og i umiddelbar nærhet til Økern. Stasjonen er den første på linjestrekningen som alene tilhører Linje 5 og ligger ved tunnmunningen til Carl Berners Plass.

Dette er den 14/18 av 31 stasjoner på linjen.

Fakta om Hasle T-banestasjon:

Åpnet: 16.10.1966 og 17.08.2009 (gjenåpning)
Linje: 5
Stasjonsnr nordover: 18 av 31 på Linje 5.
Stasjonsnr vestover: 14 av 31 på Linje 5.
Type: Utendørsstasjon
Kartfarge: Oransje for Linje 5.
Avstand til Stortinget: 4,6 km
Høyde: 85,5 moh
Plattformer: To (sideplattformer)
Sone: 1
Deler bane: Nei
Forrige stasjon: Økern
Neste stasjon: Carl Berners Plass
Bilder av stasjonen: Side 1Side 2Side 3Side 4Side 5Side 6
Bydel: 2 – GrünerløkkaOslo

Merknader: Stasjonen er fin og enkel i sitt utseende og vesen. Den er lett tilgjengelig og ligger rett ved Hasle Torg og overgang til busslinjene 57, 60 og 67. Om noe trekker ned er det kun mangel på varmekabler i plattformene om vinteren og mangel på Selecta automater.

I trasè vis av vis Spor 1 mot Økern bygges Lørenbanen som går mot Løren stasjon (som for tiden er under bygging) og munner ut ved Økern stasjon. Dette vil øke frekvensen på strekningen. Terningkast 4 av 6 mulige.

• Artikkel om Hasle T-banestasjon (kommer snart)

HjemT-banelinjene

Kommentarfeltet er lukket.