03.06.2023

Brytningstid

mai 1, 2014 av  
Kategorisert under Dikt, Hverdagsliv, Personlig

Vår. Mai. Vinden som blåser gjennom klærene. Fra topp til. Grått blir grønt. Trærene våkner til liv. Fuglesang. De lyse dagene. Påsken. Oppstandelsen. Den nye tiden. Gledens tid. Brytningstid.

Jegeren og stereotypene

februar 17, 2014 av  
Kategorisert under Dikt, Webarkivet

Han sniker seg rundt i Oslo by. Med «børsa» ladd, blikket festet og klar for jakt. Men hvem er han egentlig? Terrorist? Gal mann? Tullebukk? Bygdeoriginalen som har forvillet seg? Ingen av delene.

Den tidsriktige

januar 9, 2014 av  
Kategorisert under Dikt, Hverdagsliv, Meninger

Å være in. I tiden. I vinden. Med vinden. Aldri mot vinden og alltid villig til å endre seg for alt. Rak i ryggen? Neppe. Du er jo smidig. Så smidig at det tilslutt gjør vondt overalt. Lide for skjønnheten? Favne alt og alle?

Forandringer forandringer

oktober 3, 2013 av  
Kategorisert under Dikt, Hverdagsliv

Forandre forandre. Alle vil forandre. Reformsjuken. Den siste rest av 576 års danskesyke. Noen gode gamle sa det så bra: never change a winning team! Det burde vært en læresetning i vårt så skrekkelig motbydelige modernistiske samfunn.

Jeg ler ikke

september 21, 2013 av  
Kategorisert under Dikt, Hverdagsliv

Humor som er god gir humør. Dårlig humor overser jeg glatt. Stand-Up komikk, latter, Ylvis, Elvis eller andre ting som virker påtatte skal jeg si noen ord om. I diktsform. Fordi: som med norsk film så er det noe jeg må si:

Fredag og helg: igjen

august 2, 2013 av  
Kategorisert under Dikt

Tut tut, trykketitrykk. Pip pip. Hallo? Hallo? Hei du, ja takk og kanskje det. Tankene flyr og pennen vandrer. Eller vent: tastatur og trøtte fingre var det vel egentlig. En liten observasjon fra sidesporet. Fenomenet er her igjen.

Ljug inte!

juni 4, 2013 av  
Kategorisert under Dikt, Meninger

Du får! Jeg får alle får! Brød til folket. Kake til folket. Det har gått fire år, 10 år, 50 år, 100 år og til og med 200+ år. Løftene er de samme, ordene, de store talene. Sukker og svovel smaker og lukter. Men hjarte og sjel fyllast ei.

Neste side »