29.11.2021

Lettsinne gir ondsinne

januar 11, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Blikk mot verden. Grafikk: VampBea.Det finnes mange gode leveregler man leve etter og følge. Men i det øyeblikket du griper fatt i en penn eller tastatur endres alt. Leveregler eller ei, du har straks blitt mer utsatt. En av de bombesikre er at publisitet kan svi.

Både Blondinbella og norske Ulrikke Lund kan bekrefte det.

Rykter og tull

Sladder skaper bare problemer. Foto: SXC.Du trenger ikke være svensk eller norsk for å skjønne at for mye publisitet kan slå knallhardt tilbake på deg selv. Her hjemme har vi den gode gamle janteloven. Hva med Sverige? Man er vel neppe noe mindre misunnelig der. Lykkes du for mye eller bli hypet opp over tid så kan det bli til noe negativt.

Hvorfor er det slik? Ganske enkelt fordi ikke alle tåler at andre har suksess og oppnår noe. Da er det lettvint å sette ut rykter og usannheter. Så baller det på seg med spekulasjoner, tull og en dose med dævelskap. Slik skapes en ond sirkel.

Lettsindighet

Det er noe med folks lettsindighet og særlig på internett. Det er lett å stelle istand en masse kaos med noen tastetrykk, men svært få vil stå inne for slik oppførsel. Prøver man å fortelle folk om nettvett så blir tonen fort stygg. Hvorfor? Rett og slett fordi dette er internett og misforståtte oppfatninger om at loven ikke gjelder her.

En av ulempene og da tror mange nettbrukere at det er helt fritt frem for. Behovet er ikke der for å følge noen etikette eller besinne seg. Mange velger da å øse ut av seg eder og galle, under påskudd av misforståelser eller en dårlig dag. Som gitt eksempel.

Ingenting er hellig

Når demonstrasjon blir til vandalisme. Foto: SXC.I grunn og bunn så handler det om at internett ikke gir noen hemninger. Ingenting er hellig og ingen grenser er for drøye. Selvsagt er ikke dette sant, men svært mange synes å ikke ville forstå det. Fordi nettbruken idag tillater dette. Ytringsfriheten som påskudd og helt feil bruk av denne har høy pris. Den bør heller ikke fungere som en sovepute.

Det triste med at bloggere gir opp, er at de som misbruker retten til å ytre seg vinner frem. Ikke bare er det et tilbakeslag for det ytringsfriheten opprinnelig handler om, men det belønner også mobbing og sjikanering. Akkurat det er tragisk.

Publisert  11.01.2009, 14:47
Oppdatert 05.02.2010, 03:50

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.