15.05.2021

Umyndiggjøring

januar 22, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Slik så det ut. Grafikk: VampBea.Du er gammel, du har brukket beinet og trenger hjelp.
Men en pils vil ikke hjemmetjenesten unne deg.

Og tilfellet som Aftenposten trekker frem, er neppe enestående.

Nedverdigene opptreden

Aage Pedersen (84) har smertelig fått erfare at ikke alle selvfølgeligheter er like selvsagt, om uhellet så skulle være ute. Øl på handlelisten ble ikke godtatt av hjemmehjelpen. Avslaget begrunnes med at det er mye misbruk av alkohol. Noe helsepersonell ikke skal være med på å bidra til.

Den biten kan jeg forstå. Men det blir umyndiggjøring når regelverket ikke gir noe rom for vurdering utifra skjønn og enkeltsaker. Bydel Alna velger altså å umyndiggjøre sine brukere. Noe som er svært betenkelig.

Les mer
La dem kjøpe øl

Kommentar: Jeg reagerer på bydelenes praksis. Fordi den bidrar til å frata eldre og svake mennesker valgfriheten. Dette er rett og slett uverdig.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.