15.05.2021

Hvordan vil du ha det?

juli 3, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Hvordan vil du ha ditt glass? Foto: SXC.Synes du egoisme er greit? Burde internett forandres?
Er Michael Jackson en gud?

Tre temaer til pers når helgen setter inn.

Side opp og ned

Hysteriet som selger aviser. Foto: SXC.Jeg tror de koser seg litt, de som kaller seg journalister og fotografer idag. Akkurat nå har de nok å gjøre og pessimisme er byttet ut med store overskrifter, ingresser og sorgens kapitler. De fråtser seg i et storslått informasjonsmåltid.

Trist har blitt til ekkelt og ekkelt har blitt kvalmt, spekulativt og innbringende. Redaktørerer landet rundt gliser bredere enn Steven Tyler og Mick Jagger tilsammen. Det er nok til å sluke en hel mann omtrent.

Egoismen er

Mer til meg, lite til andre. Foto: NRK.Jeg har en god stund lurt på hva egoisme er. Nå vet jeg det.
I pressede situasjoner som nå med ekstrem varme, så viser folk sitt sanne og virkelige jeg. Da tømmes butikker og lagre for vifter fortere enn Oslo Børs går opp og ned.

Mange av de samme menneskene i Oslo som Fredrikstad eller Gran kommune har hatt et sinnsykt overforbruk av vann de siste dagene. En gressplen klarer seg fint lenge. Det er verre med folks ego og holdninger.

Internetts fremtid

Hva skjer med internetts fremtid? Foto: SXC.Jeg har ingen tro på et internett som skal totalovervåkes eller begrenses. The Pirate Bay dommen har gjort sitt og mye tyder på at det blir solgt nå. Modellen de nye eierne har skissert er helt borti natta. Sorry, men slik er det virkelig.

Like trist er det at artist som film og plateselskap fortsatt er på stedet hvil.

Den eneste løsningen er den som artist og fildeler som forbruker finner sammen. Kompromi og en helhet løsning alle parter kan leve med. Overvåkning, forbud, sensur eller sidepolitivirksomhet vil bare gjøre alt 10.000 ganger verre.

Konklusjonen er: tenk mer på andre og ikke glem at andre og viktige ting også skjer i verden. Drikk mye væske, la internett være og ha en flott helg.

Publisert 03.07.2009, 19:00
Sist endret 04.07.2009, 02:12

Del på Facebook  RSS  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.