13.05.2021

Dagen derpå

september 15, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Valgets vinner. Foto: Depesjer.Det er tirsdag og stemmene er talt opp.
Dagen derpå for mange. Ikke dårlig en for egen del.

Jeg skal oppsummere litt og fortelle om de siste dagene.

I kommunens navn

I kommunens tjeneste. Foto: JTK.De siste to dagene har jeg vært på jobb for Oslo Kommune som valgmedarbeider. To travle dager med mye jobb og masse som har skjedd. Kort sagt så besto jobben min av å veilede velgerne i valglokalet og var en av 12 personer på jobb.

Primært var det å se til at alt gikk som det skulle og at ikke noe uregelmessig foregikk i valglokalet. En oppgave jeg synes gikk veldig greit. Mange timer senere så er jeg fortsatt sliten, men fornøyd etter endt arbeidsøkt.

På skinner

Jeg merker meg idag at det skrives om urettferdig valgordning det antydes nærmest om valgjuks. Igår var det 28 observatører fra Øst-Europa og Sør-Øst Asia som var innom 120 valglokaler. På Kampen skole der jeg jobbet fikk vi også besøk.

Hos oss gikk alt på skinner og det vet jeg også at var tilfelle i resten av landet. Det lille som var av slurv er såklart ikke heldig, men ble rettet opp. At mediene kommer med anklager idag er som forventet og av den billige sorten.

Fire nye år

Så til valgresultatet og realitetene. Det skjedde mye igjennom natten, det skal være sikkert og visst. Det er nå klart at det blir fire nye år med rød-grønn regjering. Noe jeg er glad og lettet over. Det skal ikke være noen godt bevart hemmelighet. Og det er nok av ting å ta tak i. Blant annet Lo-Ve spørsmålet.

De neste årene blir viktige for landet, men også for Arbeiderpartiet, SV og Sp. Det er nå man må vise folket hva man duger til. For å legge kursen fremover, for fremtiden og nye generasjoner.

Idag er også en litt vemodig dag. Jeg synes det er leit at Lars Sponheim ender sin politiske karriere slik han gjør og ønsker han lykke til videre. To lærerike dager er over og nå er det imorgen som gjelder.

Oppdatert 17.09.2009, 22:15

Del på Facebook  Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Dagen derpå”
  1. Ingeborg sier:

    Veldig trist, syntest eg det var med Sponheim.

  2. TT sier:

    Jeg reagerte mest på Siv Jensen og Carl I. Hagens harsellering med Sponheim. Å sparke folk som ligger nede er bare feigt. Politikk eller ei.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.