13.05.2021

I det rike landet Norge

februar 10, 2010 av  
Kategorisert under Moro

I det rike landet, Norge. Foto: Colourbox.Norge AS. Fire årstider. Fin natur. Rett til å skrive og gjøre hva man vil. Godt med penger på bok, demokrati, rød-grønn regjering og stort sett bare bra. Men i skapet banker skjelettet iltert og vil ut. Det vil fortelle deg om et par ting du ikke visste om vårt kjære kongerike.

Dette er ukens skråblikk.

I det rike landet Norge har vi et kongehus. For ikke så altfor mange årene tilbake i tid, ble dette pusset opp. Nå viser det seg at taket på slottet er pillråttent og det må pusses opp. Slik «moro» har det med å bli veldig dyr. Sånn cirka i 112 millioners klassen. Sigbjørn (Johnsen – finansministeren, red. anmerk) hvor skal disse penger hentes fra og hvem vil din fryktede sparekniv ramme nu?

Tidens tann rammer også Drammensveien 1. Men de trenger nok ikke bekymre seg, for det ordner seg alltid får våres kongelige. Jeg sier ikke noe på det, dette påpekes bare. Som et aldri så lite apropos på en kald onsdag.

I det rike landet Norge har vi til å steppe inn i krisesituasjoner. Men noen ganger går det fort unna. Ikke alle som blir beskutt kan bo på dyrt hotell, ikke alle selskaper får 575 millioner i statlig strakshjelp og ikke alle vil vedgå feil. Enten det være seg tåpelige dirketører som er uproffe i offentlige tjenester eller stikker av fra sin synkende skute.

En pose med gullmynter brukes her og den fjernes der. Husk derfor på å kle deg godt neste gang du skal ta t-banen. Ruter har nemlig ikke råd til å ha det varmt og komfortabelt i t-banevognen. Det koster jo å drive butikk.

I det rike landet Norge er ikke alle rike. Til opplysning. Mange har heller ikke jobb og all verden å rutte med. Nå kan allikevel NAV mistenke deg for å jukse litt. Har du kaffe, te, kjeks eller kaker? Kanskje holde det klart. Det kunne jo hende at det ringte på døren og besøkte var fra ditt lokale NAV-kontor. Dèt kan de ta seg tid til, men å overholde frister og slutte å dra alle under en kam? Det får de ikke til.

Men på den lyse residen, om du har pc og internett, så beskytter fortsatt Telenor og norske nettleverandører ditt personvern. Enda godt er nå det. Litt trøst finnes alltid, mens knappenålene telles og morgengry atter en gang skal komme og gå. I det rike landet Norge.

Publisert  10.02.2010, 17:00
Oppdatert 11.02.2010, 05:35

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.