15.05.2021

Bok 57-06-07-2010

juli 3, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Mat på bordet, VM-dramatikk og deretter etterfølgende usportsligheter. Hardangerbråk og fyll i byparker. Noen kritiske ord om folks oppførsel, jødehat og anti-sør-latin amerikanske holdninger er ting jeg og vil ta opp i dagens blodferske bok.

Rute 57 leder rett hit. Til ta-deg-sammen-land.

Er det noe jeg virkelig mener først som sist, så er det at mange bør ta seg sammen. Særlig de altfor mange twitterbrukerne som igår kveld viste usportslig oppførsel som overgår enhver viljehands i hvilkens om helst fotballkamp. Noen var bare dårlige tapere, mens andre hintet nærmest om ting som kan minne om anti-sør og latin amerikanske holdninger. Med andre ord: ren og skjær rasisme.

Men det har desverre blitt vanlig idag. Hør her: Ghana kunne avgjort kampen på straffespark, men klarte det ikke. Uruguay vant straffespark-konkurransen og er i VM-kvartfinale. Det må folk bare se å akseptere, uten å ty til sleivspark, fordommer eller alskens annet tull som hører hjemme hos en fagkyndig person.

Alt er ikke svart-hvitt og har måttet gå mange runder med meg selv. Javisst så synes jeg at Israel til tider går altfor hardt til verks og det bekymrer meg at de kan ha brutt folkeretten en rekke ganger. Men glem nå ikke at enhver konflikt har flere sider. Ingen har blitt utsatt for så mye hat og hets som jødene. Ingen har lidd så mye som de, selv i ettertid av annen verdenskrig.

Det må to eller flere til for å danse og det jødehatet man stadig opplever rundt om i verden er så kvalmt og motbydelig at man blir rent bedrøvet av deg. Denne konflikten kan kun løses med dialog og jernvilje til det fra begge parter. Ikke flotilla, hets, hat eller ukontrollert raseri.

Å nei, jeg må gå på NAV nå. Det er jo helt krise. Javisst er det krise for mange mennesker. Skuespillere eller musikere er intet unntak. Men det kan ifølge avisenes vinklinger synes som om dette er et problem for dem. Nåvel. Uteblir rollene eller oppdragene, hva er da alternativet? Å sulte? Jørn Hoel er en av de som måtte ta andre jobber for å få hjulene til å gå rundt.

Jeg er sterk kritisk til mange menneskers realitetssans. Selvom jeg på annet vis forstår det. Det er heller ei så lett å forstå når statsministeren sier at han vil ofre norsk natur til fordel for raske penger. Dette kan fort bli til en ny Alta-trefning. Si nei til galskapen og skriv under her.

Drikke og ha det gøy i parken. Hva er det som ikke stemmer helt her? Finner du feilen? By og småbyparker er ment og skal være grønne lunger der alle mennesker kan trives, ha det gøy sammen, slappe av og nyte fritid. Derfor er det svært betenkelig at loven ser ut til å gi blaffen i parkfylla som har begynt å ta over nå. Krefter innad i Politiet vil til og med gjøre dette lovlig.

Lovens voktere viser en moral som bærer preg av apati, giddalushet og disrespekt. Det er sånn at man lurer på hvorfor vi har Politiet i det hele tatt. Ikke klarer de knekke kriminaliteten, ikke gidder de gjøre jobben sin og ikke er de interessert i å ivareta grunnprinnsipper og minstemålet av moral heller. På tide å våkne opp hva?

Konklusjonen er enkel: Svært mange må ta seg sammen. Enten det gjelder hverdagsrasister, bortskjemte skuespillere, late politifolk eller den generelle samfunnsholdningen. Den står til terningkast en og stryk!

Skrevet for Lørdag 03. Juli 2010.

Publisert  03.07.2010, 08:00
Oppdatert 03.07.2010, 08:10

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.