20.10.2021

Fine fine dager

desember 27, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Ålreit, det ble ikke noe julebrev på forhånd denne gangen. Men håper dere alle har hatt en fredelig og God Jul når disse ordene leses. Som ifjor og året før har perioden fra førjulsrush og mas til julekvelden, den gode maten, de fine gavene og rolige dager igjen gått i ett.

Kanskje jeg ikke helt henger med i svingene lenger.

Fornøyd

Nåvel, dette skal ikke handle om meg som ikke klarer å henge med i svingene lenger. Men derimot om julen og den gode, stille tiden man nyter. Er veldig fornøyd med å ha feiret en koselig jul sammen med folkene sine på bygda for en liten dag. Gavene var fine og kan kose meg med ny mikrobølgeovn, ny jakke, lue, skjerf, Macahans sesong 1 og 2 samt NCIS sesong 1.

For å nevne noe av det. Maten var ypperlig, gavene var som sagt like ypperlige og er kjempefornøyd. Å være samlet med familien bare nyte tiden sammen var veldig koselig. Håper det ikke blir så lenge til neste gang.
Jeg liker tradisjoner og samhold bedre enn man har villet medgi før. Men ting har forandret seg for meg.

Sterke inntrykk

Et par rolige dager senere, en juledagsmesse og tid for å besøke et kjært menneske jeg ikke har sett på ni måneder. Det gjorde et virkelig sterkt inntrykk på meg. Fordommene, frykten og irrasjonelle tanker har blitt utfordret. Han er akkurat den samme gode gutten som før. Om jeg ikke visste det tydelig nok fra før av, døm aldri et annet menneske. Uansett.

Å bli rammet av en avhengighet eller komme ut på den gale veien er noe som kan skje med alle. Og jeg kan uttale meg. For første gang sier jeg det rett ut: har sett nok av dette i oppveksten. Det skal så utrolig lite til. Besøket var veldig koselig og det ga meg samtidig endel ting å tenke på. Men det gjorde samtidig godt.

Ettertanke

Julen har vært og er fortsatt en tid for refleksjon, tanker og mye ettertanke. Tenk på alle de som har mistet noen, som er alene eller som ikke har det like godt som deg og meg. De må man ikke glemme. Mine tanker går også til de mange kristne i Irak, på Filippinene og i Kenya som har opplevd grusomheter de siste to-tre dagene.

Mitt håp er at vi blir flinkere til å ta vare på hverandre. I det som er igjen av høytiden og fremover. Naboskapet, medmenneskeligheten, nestekjærligheten og respekten for alt levende liv. Jeg ønsker dere alle en fortsatt velsignet og fredelig Julehøytid.

Publisert  27.12.2010, 18:00
Oppdatert 01.01.2011, 20:17

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.