29.11.2021

ISDN og dyre regninger

september 12, 2010 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Personlig

Husker du internett i 1995? Husker jeg det? Man har hatt et tilbakeblikk og jeg skal komme med mine tilbakeblikk. Dog ikke fra 1995, men fra 1996. Den gangen internett var nytt og PC`ene såvidt var på vei inn i folks mange tusen hjem.

Så mye har skjedd siden den gang.

Hektet

Et klikk og du er hekta. Jeg får vel si det som det var og èr, at det er akkurat hva som skjedde. En vårdag i 1996, på vei hjem fra et kurs, så fikk jeg øye på en nettcafè på Oslo S. Dette måtte jeg sjekke nærmere ut. En betalt halvtime senere var det gjort. Man var blitt hektet. Det skulle bli mange timer og kvelder etterhvert på denne og tilsvarende nettcafèer.

Hva husker jeg best fra denne tiden? Opplevelser og hvor tregt som sparsommelig ting var. Nettleserne og PCene var totalt annerledes enn fra hva vi er vant med idag. Men det skyldes ene og alene teknologien som har utviklet seg noe helt enormt de siste 14-15 årene.

Dyr moro

Den gang var det modem og ISDN linjer som gjaldt. 64 eller 128 bits linjer. Tellerskrittene løp sine løpske ferd og det var ikke alltid like hyggelig å få telefonregninger fra Telenor. Det var dyr moro, svindyr moro rett og slett. Fordi bredbånsteknologien vi har idag, ikke kom for fullt før ved tusenårsskiftet. Timene gikk med til å chatte, sjekke ut nye nettsider, laste ned tid og tang. Ja, rett og slett bruke og utforske.

Gjett om dette kostet. Kunne skrevet så mer om dette, men lar det stoppe opp der. Man skal være glad for at teknologien tross alt har gått fremover. – Vi klarer ikke dette, sa skolejentene i kor. Vel, dere var nå ikke vokst opp med dette. Internett og teknologien idag er på en helt annen planet.

Nyttig tid

Allikevel så vil jeg si at dette var en nyttig og lærerik tid. Mange PC`er, erfaringer (gode såvel som dårlige), uvennskap, vennskap og bånd senere. Det ga meg forståelse av hva en PC er, hva internett er og hvordan disse fungerer hver for seg og sammen. Å kunne kommunisere med andre mennesker på kryss og tvers i verden er ganske så unikt.

Jeg ville ikke ha vært foruten denne tiden. Overhodet ikke. Ikke ville jeg gjort så mye annerledes heller. For å vokse som menneske så man også erfare, lære og dra nytte av dette. OK, da – regningene kunne jeg nok ha vært foruten. Men det er lett å si etterpåklok mange år senere å si.

Publisert  12.09.2010, 18:00
Oppdatert 12.09.2010, 18:40

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

En tilbakemelding til “ISDN og dyre regninger”
  1. Bra innlegg igjen Tommy. Husker godt den tiden ja, og når det datt inn regninger fra Telenor så var det jammen så vidt jeg turde å åpne konvolutten.

    Stiftet masse utenlandske bekjentsskaper gjennom Yahoo som var den chattkanalen jeg brukte, eller vi som hadde venner fra hele verden omtrent. Artig å tenke tilbake på. Husker at jeg passet godt på at klokka var over 17.00 for da var det billigst.

    Takk for reminden Tommy…vet du hva? Jeg har en blogg med veldig FÅ comments.
    Never mind, I have myself.

    Klem

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.