15.05.2021

Bok 02-06-01-2011

januar 29, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Folkeskikk, foto, mini-langtur, køkultur, midt-østen i flammer, mer Zuccarello og tv-lisens. Noen tanker om tiden fremover kommer over også, samt litt filmsnakk, fildeling, moro og definisjoner av lykke og ro. Bok 2 i sesong 2 er klar.

På en grytidlig morning der søvnen uteblir.

Fredag og rushtid i Oslo sentrum kan være en sann prøvelse for tålmodigheten til enhver. Ikke har bare folk dårlig tid og en slags uskreven rett til å være først. Noen av dem har lagt igjen alle sosiale antenner for hva minimum av folkeskikk og køkultur er for noe også. Hvorfor har du alltid dårlig tid? Hvorfor sniker du? Hvorfor tror du at akkurat du kan gjøre som du vil?

Det er ikke greit å snike i en kø eller presse seg frem fordi du fikk feil vare og ikke klarer å vente på tur. Ei er det greit å omtrent løpe ned folk fordi du skal rekke t-banen din. Det går alltids en avgang om 15 minutter. Planlegg bedre og lær deg folkeskikk. Verre er det ikke.

Har du hørt om Sande og vet du hvor det ligger? Jeg hadde hørt litt om navnet fra før av siden man engang i tiden hadde litt kommunikasjon med en innfødt derfra. Her om dagen fikk jeg mitt første møte med stedet. Ble med en kompis på en liten mini-langtur for å sjekke at båten hans ikke er blitt snødd ned helt. Lite og småkoselig sted med noe knøttlite greier av en handlegate. Man fikk litt Lilleputt-land følelse gitt.

Mens man nå litt senere sitter og leser om midt-østen som mildt sagt begynner å nærme seg en tilstand av kaos og i full fyr og flamme. Egypt som Tunisia er det gryende opprør på gang med demonstrasjoner, vold og kaos. Blir vi vitne til en ny tid? Jeg observerer og håper at man finner fredelige løsninger sammen.

Mats Zuccarello Aasen, mannen som får meg til å gni meg i hendene og danse litt rundt på gulvet. Ja, jeg morer meg stort over hans suksess i NHL nå. Måtte dette virkelig vare fremover. Tenk hvor god han egentlig kan bli. Her er et par klipp av scoringene hans og har du noe mot å se denne èn gang til? Straffescoringene hans er virkelig et lite kapittel for seg selv. Fire av fire står det respekt av.

Igår jaktet jeg sammen med en god venn på noen gode solnedgangsbilder i et k-k-k-k-kaldt(!) Oslo. Det ble desverre ikke helt det store greiene, men skal poste noe bilder senere. Som mest trolig blir de siste med mitt Canon EOS 30D kamera. Skal opp et hakk om kort tid. Blir snart å skaffe meg et Canon Ixus 130 også.

Har du betalt tv-lisensen? Det er nok lurt. Ellers kommer NRK med sine sinte kvinder og mænd og tar deg. Altså, jeg er helt med på at man skal betale lisens. Har snudd på dette spørsmålet tidligere. Hva jeg ei liker, er undertonen og den manglende rimeligheten. Hvorfor kan man ikke betale en fast sum månedlig? Prisen de også krever er drøy og altfor høy. Urimelig høy. Det handler om mest mulig penger på et knips.

Litt den samme vrangviljen gjør at også musikk og filmbransje opplever store tap. Også her har jeg jo både moralsk og i praksis bråsnudd. Men det fjerner ikke det faktum at man er nødt å bevege seg over i fremtiden og tenk mer på kundene og litt mindre på dere selv.

Må si akkurat her og nå at jeg gleder meg til mye. Royal Rumble imorgen (jada, litt lekeslåssing er jo moro), våren, ta nye bilder, alt man skal lære fremover, det å reise litt og ikke minst et par nye filmer. Matrix 4 og 5 med Keanu tilbake. Moro, det overrasker meg på en fin måte. Gleder meg også til å fikse seg ny HD-TV og Blu-Ray spiller. Blir litt overfladisk dette, men det er overhodet ikke ment slik.

Heller vil det ikke vare, men akkurat det kommer vi tilbake til senere. Med tiden. Lykken for meg er forresten å kunne ha det helt rolig rundt, bare tenke, reflektere, meditere og være så nær som et menneske kan være nær det største av alt. Ønsker alle en fortsatt fredelig og fin helg.

Skrevet for Lørdag 29. januar 2011.

Publisert  29.11.2011, 00:00
Oppdatert 29.11.2011, 00:50

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.