13.05.2021

V for Voldsom og veldig

mai 30, 2011 av  
Kategorisert under Kultur

Se for deg litt frem i tid. Et mørkt og totalitært land der befolkningen er overvåket og kuet. Ingen våger å stå dem imot, helt frem til en dag. Fra skyggene kommer en maskert mann frem.

Med en visjon, glød og et virrvarr av kampteknikker som får de fleste helter til å fremstå som barbiedukker på et isfjell.

Annerledes

V for Vendetta er en annerledes film, brutal og rå på mange måter med mye vold, kampsport, smell, bang og en negativitet som ville knekket enhver optimist. Men til gjengjeld er dette en film som får seeren til å måtte tenke seg om og spørre seg selv: skal jeg være redd for regjeringen eller bør de være redd for sitt eget folk? Personen V bak en litt blek og grå maske er noe for seg selv.

Men en hård og rufsete historie får han med seg den unge kvinnen Evey og maner folket til kamp og opprør mot storebrorsamfunnet som er over England med en klam hånd. På agendaen er rettferdighet, ytringsfrihet, håp og hevn.

Håp

Landet begynner sakte men sikkert å tine opp, mens V kjører på med sin egen agenda på godt og vondt. Blant drap, råskap og et godt organisert kaos skjelver det i maktens korridorer i London. V for Vendetta herjer litt med sansene dine og man undrer seg i tider der DLD, masseinnvandring og en regjering som skjerper tonen stadig. Kan dette skje her?

Kansler Adam Sutler blir stilt til regnskap ovenfor V. Foto: Filmweb.


Anarki
, kaos, frihetskamp, komplott med en terrorist for noen og en superhelt for andre i hovedrollen. Joda, dette er en ingen familiefilm akkurat, men som actionfilm er den utmerket. Deler av historien er heller ei så utenkelig da det i mange land finnes regjeringer som fint gir blaffen i sitt folk og agerer deretter. Desverre.

Denne anbefales på DVD eller Blu Ray.

Filmfakta:

Tittel: V for Vendetta
Regi: Joel Silver
Medvirkende: Hugo Weaving og Natalie Portman
Utgivelsesår: 2006
Sjanger: Action/Thriller
Nasjonalitet: England
Filmens nettsider: V for Vendetta

Publisert  30.05.2011, 03:00
Oppdatert 30.05.2011, 03:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.