20.10.2021

Skrive og skrivelyst

juni 6, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

For alle de som driver en blogg, nettsted eller ytrer seg i mediene har en felles utfordring: skrivelyst. Tar du så skrivelyst, kreativitet med ord og skrivesperre, så har man en utfordring. Av den sorten som kan bli kvalmende, frustrerende og lettere fortvilet til og med.

Hva gjør man når inspirasjonen uteblir eller skrivesperren er et faktum?

Utfordre

Noe av det viktigste er å angripe og utfordre dette. Hva da? Jo, å komme til bunns i problemet. Hvorfor uteblir skrivelysten og hva skaper skrivesperren. Kristin Oudmayer skriver litt om dette på bloggen sin og gir et godt bilde av situasjonen. Skrivelyst er viktig og det er da ikke alltid jeg har like mye inspirasjon til å skrive om alt mulig heller.

Men noen ganger må dette som sagt utfordres og man må nærmest tvinge seg selv. For noen virker det og for andre ikke. Det viktige er også å tenke litt over hvorfor man eventuelt ser på skrivingen som et eneste ork. Ikke gjør ting så komplisert, men bare skriv. Ting kan heller fikses på og finpusses i ettertid.

Situasjonsbetinget

Dette med å skrive og formidle noe er jo også veldig situasjonsbetinget. For en som for eksempel lever av å skrive ellerer avhengig av dette i sitt yrke eller virke, så er jo mangel på inspirasjon eller skrivesperre straks å regne for en katastrofe eller kilde til et leit problem. For eksempelvis meg som gjør dette for moro, ville en slik skrivesperre mer vært irriterende.

Jeg er ikke avhengig av å skrive noe eller måtte mene noe hver dag. Og jeg mener langt mindre enn før, fordi jeg heller holder meg til de tingene som faller i smak og fungerer. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg har lyst.
En stor forskjell. Men til de som sliter: finn årsaken og ta umiddelbart tak i denne. Det kan ikke sies nok.

Publisert 05.06.2011, 20:00
Oppdatert 06.06.2011, 01:55

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.