03.08.2021

Den skjulte agenda

august 31, 2011 av  
Kategorisert under Meninger

En delegasjon, FRP-delegasjon melder sin ankomst. Pasienter som vanligvis er stuet bort i korridorene, blir nå stuet bort på overfylte rom, på bøttekottet, lageret eller hvor det nå måtte være. Det er ryddesjau og tid for litt spill for galleriet.

Stedet er Ahus eller Akershus Universitetssykehus som det så fint heter.

Den store tabben som FrP-delegasjonen gjorde var å forhåndsmelde sin ankomst. Det skulle de ikke ha gjort. På spørsmålet om de har pyntet eller ryddet så svarer ikke Ahus sant. Mye har vært skrevet om Helse-Sør-Øst sitt nye slott eller «luftslott» om man vil. Alt fra det faktumet at søppelrom og kjøkken ligger ved siden av hverandre til sprengt kapasitet og kritikkverdige forhold.

Både i media og av pasienter som har hatt ymse opplevelser med sykehuset. Når det bekreftes at det ble «pyntet på» før delegasjonen kom, så kan man begynne å lure. Hva slags agenda har Ahus og hvorfor lar politikerne dette skje?

Få sannheten frem. Hvor ille er tilstanden egentlig? Dagsbøter fra helse og sosialminister og en bekymret fylkeslege hjelper ikke. Sterkere lut må til. De ansvarlige må politiavhøres og eventuelt sone dersom deres opptreden har satt liv i fare. Regjeringen bør gripe inn umiddelbart og sette dette under administrasjon med alt det måtte medføre.

Korridorpasienter, voksende ventelister, folk som blir sykere på sykehuset eller pasienter som lempes ut midt på natten er noen få grove eksempler som har kommet frem den siste tiden. Og dette la de altså ned Aker Sykehus for. Norske politikere burde skjemmes. De er mer på villspor enn noensinne før.

Kommentar: Ahus forteller ikke sannheten og farer altså med en skjult agenda. Dette gjør det vanskelig å ha særlig tillit til dem eller politikerne som ikke tar ansvar. Det hjelper ikke med kommunevalg og fagre løfter nå. Kun reell handling som kommer pasientene tilgode er nok.

Publisert  31.08.2011, 13:30
Oppdatert 31.08.2011, 14:40

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.